Πολιτική|08.01.2024 10:42

Βορίδης για τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών: Ήμουν πολύ ξεκάθαρος στις θέσεις μου

Newsroom

Επιμένει στις θέσεις του κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας ο  υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. «Για να μην το κουράζουμε γιατί το λέμε και το ξαναλέμε. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος στις θέσεις μου», τόνισε σε συνέντευξή του.

«Η κυβέρνηση είναι απολύτως συμπαγής»

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Βορίδης: «Σε μια κυβέρνηση η οποία είναι απολύτως συμπαγής, η οποία φέρνει αποτελέσματα στην οικονομία, στη μεταρρύθμιση του κράτους, στα εισοδήματα των πολιτών, στην άμυνα, στο μεταναστευτικό, καταλαβαίνω ότι η έλλειψη κακών ειδήσεων δημιουργεί ανάγκη διαιρέσεως, ζητημάτων».

«Τα ζητήματα αυτά, όλα, τα χειρίζεται ο πρωθυπουργός… Δεν είναι σωστό να τον προκαταλαμβάνουμε», συνέχισε.

Την Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον Μητσοτάκη 

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις την ερχόμενη Τετάρτη, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Το νομοσχέδιο εκτιμάται πως θα περάσει εύκολα από την Βουλή - όποτε και αν τελικά κατατεθεί - καθώς αναμένεται να ψηφιστεί και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, στο κυβερνών κόμμα γνωρίζουν πως έχει πολιτική σημασία το πόσοι τελικά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα πουν «όχι». Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν ζυμώσεις με τους βουλευτές για να περιοριστούν διαρροές και να πειστούν οι αναποφάσιστοι να πουν «ναι».

γάμοςυιοθεσίαυιοθεσίεςειδήσεις τώραΜάκης Βορίδηςομόφυλα ζευγάρια