Πολιτική|08.01.2024 13:25

Μαρινάκης: Δεν μπορεί μια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με την κυβέρνηση

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει σε τέτοια ζητήματα, αλλοίμονο αν μπορούσε. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς μια διαιτητική απόφαση μπορεί να συνδέεται με την κυβέρνηση του τόπου και τον πρωθυπουργό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τα γεγονότα στο χθεσινό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

«Δεν μπορεί να συνδέουμε την κυβέρνηση με διαιτητικές αποφάσεις»

Μάλιστα, φωτογραφίζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά το τέλος του παιχνιδιού, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ότι όλοι όσοι εμπλέκονται με τον επαγγελματικό αθλητισμό θα πρέπει να αποφεύγουν εμπρηστικές δηλώσεις. Ο ίδιος απαντώντας σε άλλη ερώτηση επανάλαβε  ότι δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει αποφάσεις διαιτητών, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορεί να συνδέουμε την κυβέρνηση του τόπου με μια ή ενδεχομένως περισσότερες λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις».

Για τα F-35

Σε ότι αφορά τα F-35 o κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα, όσον αφορά τα εξοπλιστικά, θα λάβει όσα βρίσκονται στον προγραμματισμό, ο οποίος προχωρά κανονικά», ενώ  σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια επισήμανε ότι πρέπει πρώτα να εξηγήσουμε, να παραθέσουμε επιχειρήματά μας, να εξηγήσουμε πολίτες και άλλα κόμματα τι θέλουμε να κάνουμε, γιατί μιλάμε.

«Πολύ σύντομα, την Τετάρτη ο πρωθυπουργός συνέντευξη στην ΕΡΤ όπου θα απαντήσει δίνοντας περισσότερα στοιχεία για τη συγκεκριμένη νομοθέτηση» είπε και προσέθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρεί τον λόγο του, κάνει πράξη όσα λέει χωρίς κραυγές, με επεξήγηση και επιχειρηματολογία. «Η πρώτη φάση είναι η συζήτηση, με βάση αυτή η τελική νομοθέτηση, η επόμενη φάση η ανακοίνωση του χρόνου και όλων των παρεπόμενων μιας συγκεκριμένης ψηφοφορίας, δεν είμαστε σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε. Σε ότι αφορά τη στάση Υπουργών και βουλευτών υποστήριξε ότι όταν κάποιος ερωτάται για ένα θέμα, απαντά με βάση την προσωπική του άποψη. Γενικότερα , εξήγησε, είναι σημαντικό να περιμένουμε για να δούμε τι θα έρθει.

κυβέρνησηF-35διαιτητήςειδήσεις τώραΠαύλος Μαρινάκηςομόφυλα ζευγάρια