Πολιτική|08.01.2024 22:53

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Αγκάθι» για την κυβέρνηση οι αντιδράσεις βουλευτών και υπουργών

Newsroom

Τον διάλογο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανοίγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πολλούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να διαφωνούν με το πλαίσιο. Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός φέρνει το ζήτημα στο προσκήνιο τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εξηγήσει ο ίδιος το σχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN το νομοσχέδιο θα προβλέπει τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να πείσει τους διαφωνούντες στο εσωτερικό του «γαλάζιου» στρατοπέδου.

Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχουν συνομιλητές του πρωθυπουργού οι οποίοι εισηγούνται ότι το σχέδιο νόμου θα έπρεπε να έρθει και με το δικαίωμα για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, ο ΣΥΡΙΖΑ επανακαταθέτει την πρόταση που είχε κατατεθεί και επί της προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για μία νομοθετική πρωτοβουλία με 16 επιμέρους άρθρα και μιλάει για ισότητα στο γάμο και άρση των διακρίσεων λόγω φύλου στο οικογενειακό δίκαιο.

Τονίζεται ότι από κοινού τεκνοθεσία από ζευγάρια ίδιου φύλου συναντάται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπου προβλέπονται διαδικασίες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια.

Παράλληλα κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι εμφανίζει μία διστακτικότητα υπό το βάρος της συντηρητικής πλευράς και της απειλής να καταψηφίσει.

γάμοςΝέα ΔημοκρατίανομοσχέδιοΚυριάκος Μητσοτάκηςομόφυλα ζευγάριαυιοθεσίαειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ