Πολιτική|09.01.2024 19:32

ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση Ρέππα σε εξεταστική για Τέμπη: Αποδομεί το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αποκαλυπτική ήταν, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση του τέως Υπουργού Μεταφορών – Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα στην εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη.

ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση Ρέππα σε εξεταστική για Τέμπη: Αποδομεί το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης  τονίζουν ότι ο κ. Ρέππας κατά την σημερινή του κατάθεση ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής, υπογράμμισε πως  υπήρχαν πολλοί λόγοι και αιτίες που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα, όπως η μη λειτουργία της τηλεδιοίκησης από τον Ιούλιο του 2019 και εφεξής, εξαιτίας πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί.

«Παρά το γεγονός, ότι η ευθύνη αποκατάστασης της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα ανήκε αποκλειστικά στην Κυβέρνηση, και η αποκατάσταση απαιτούσε μια ελάχιστη δαπάνη, εντούτοις ουδέποτε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη  αποκατέστησε το σύστημα τηλεδιοίκησης,  το οποίο παρέμεινε μέχρι και το δυστύχημα εκτός λειτουργίας", αναφέρουν χαρακτηριστικά. Προσθέτουν , δε, οτι ο κ. Ρέππας, υπογράμμισε πως αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση , θα είχε αποτρέψει το δυστύχημα. "Καταρρέει για άλλη μία φορά το αφήγημα της ΝΔ ότι πρόκειται μόνο για ανθρώπινο λάθος ενός σταθμάρχη, ο οποίος - σύμφωνα με τον κ. Ρέππα - δεν προσελήφθη με αξιοκρατικά κριτήρια.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρούμε δεδομένες τις κυβερνητικές ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, που έχουν το ονοματεπώνυμο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων – όπως κατέθεσε και ο κ. Ρέππας – το εμπιστευτικό έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που κοινοποιήθηκε στο Υπ. Μεταφορών στις 4/10/2021», καταλήγουν.

Τέμπηειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Ρέππας