Πολιτική|10.01.2024 22:00

Ευρωεκλογές: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επιστρατεύει την Τέιλορ Σουίφτ για να ψηφίσουν οι νέοι

Newsroom

Είναι γεγονός ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και οι Ελλάδα, όταν οι πολίτες τους καλούνται στις κάλπες για να ψηφίσουν είναι η μεγάλη αποχή. Έτσι λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς έχει μια διαφορετική λύση για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων ψηφοφόρων στις Ευρωεκλογές του καλοκαιριού, και σίγουρα θα προκαλέσει ντόρο και συζητήσεις

Σύμφωνα με το POLITICO, η ΕΕ θέλει μια βοήθεια από την παγκόσμια σούπερσταρ της ποπ μουσικής, Τέιλορ Σουίφτ.

Τι είπε ο Σχοινάς

«Κανείς δεν μπορεί να κινητοποιήσει τη νεολαία καλύτερα από τους ίδιους τους νέους», δήλωσε ο κ. Σχοινάς την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε σχετικά: «Είναι οι νέοι που μπορούν να κινητοποιήσουν άλλους νέους να συμμετάσχουν, καλύτερα από ότι το κάνουν οι Επίτροποι της Κομισιόν»

Ποιος θα μπορούσε να είναι καταλληλότερος για αυτό το σχέδιο, από το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού Time;

 

«Ελπίζω πολύ ότι κάποιος από την ομάδα των μέσων ενημέρωσης της παρακολουθεί αυτή τη συνέντευξη Τύπου και θα της μεταφέρει το αίτημά μας», δήλωσε ο Σχοινάς.

Η πολιτική κινητοποίηση της Σουίφτ

Εξάλλου, η συσπείρωση των νέων ψηφοφόρων δεν είναι κάτι καινούργιο για την Σουιφτ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η τραγουδίστρια ενθάρρυνε τους 272 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram να εγγραφούν για να ψηφίσουν και, μέσα σε λίγες ώρες, το Vote.org ανέφερε περισσότερες από 35.000 εγγραφές, ένα άλμα 23% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν δύο δεκαετιών καριέρας της, η Σουίφτ έχει εμπλακεί με την πολιτική των ΗΠΑ και συχνά βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού πολέμου της χώρας.

Ζωτικής συμμασίας η συμμετοχή των νέων

Καθώς λοιπόν πλησιάζουν οι εκλογές του Ιουνίου στην ΕΕ, στις οποίες ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι το υψηλό επίπεδο συμμετοχής των νέων Ευρωπαίων είναι «ζωτικής σημασίας» για τη δημοκρατία, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ελπίζει ότι η Σουίφτ θα μπορέσει να κάνει το ίδιο και για την ΕΕ.

 

Η Swift, η οποία ξεκινά το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της Eras Tour που σπάει ρεκόρ την άνοιξη του 2024, δηλαδή λίγο πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Μάλιστα, όπως υπενθίμισε ο κ. Σχοινάς, θα εμφανιστεί στο Παρίσι στις 9 Μαΐου στην «Ημέρα της Ευρώπης».

αποχήΜαργαρίτης ΣχοινάςTaylor SwiftΕυρωεκλογέςΤέιλορ Σουίφτ