Πολιτική|11.01.2024 10:10

Καραγκούνης στο OPEN: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Είναι απόφαση συνείδησης

Newsroom

Την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών εξέτασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

«Ο γάμος συμπαρασύρει την τεκνοθεσία»

«Είμαι προφανώς αντίθετος στη βασική στη βασική πρόβλεψη του νόμου, δηλαδή στην ισότητα στο γάμο, πράγμα το οποίο συμπαρασύρει συνολικά την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.

Ερωτώμενος εάν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο όταν πάει στη Βουλή σχολίασε πως, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν υπάρχει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας» «και προφανώς μπορώ να καταψηφίσω».

Μάλιστα, σχολίασε πως σε μια απόφαση συνείδησης δεν θεωρεί ότι υπάρχει αποχή.

Ποιοι είναι υπέρ και ποιοι κατά

Υπενθυμίζεται πως εισηγητής του νομοσχεδίου θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, που μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως «είναι μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενωθεί η ελληνική κοινωνία και όχι να την διχάσει».  Την επικοινωνία  με τους βουλευτές έχουν αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος αλλά και η  γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα.

Μπροστά θα βγουν επίσης πρόσωπα από την νεότερη γενιά και ειδικότερα μέλη της κυβέρνησης όπως η Σοφία Ζαχαράκη, η Δόμνα  Μιχαηλίδου , η Ιωάννα Λυτρίβη κ.α. αλλά και βουλευτές όπως  ο Γιώργος Σταμάτης και η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη έχει τοποθετηθεί υπέρ της σχετικής διάταξης αλλά και βουλευτές όπως για παράδειγμα ο Ιάσωνας Φωτήλας και η Άννα Ευθυμίου.

Το νομοσχέδιο έχει πει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Να σημειωθεί πως διαφωνεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ έχουν εκφράσει την αντίθεση  τους βουλευτές όπως  ο Θ. Πλεύρης, ο Κ. Καραγκούνης, η Αν. Καραμανλή, ο Αν. Κατσανιώτης κ.α. Επίσης ένας σημαντικός  αριθμός βουλευτών κυρίως από την περιφέρεια διατυπώνουν τον προβληματισμό τους αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει τις οριστικές αποφάσεις.

ομόφυλα ζευγάριανομοσχέδιοΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραγάμος