Πολιτική|11.01.2024 20:34

Κασσελάκης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Πολιτική δειλία του Μητσοτάκη - Κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star το βράδυ της Πέμπτης.

Αρχικά αναφέρθηκε στην απόφαση Μητσοτάκη να μην θέσει ζήτημα κομματική πειθαρχίας και τον κατηγόρησε ότι ωθεί τους βουλευτές του να απέχουν κατηγορώντας τον για πράξη πολιτικής «δειλία». Παράλληλα τόνισε ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται στη Βουλή «χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Θα το ψηφίσουμε με κομματική πειθαρχία

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στο κόμμα του όταν θα έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, ο κ. Κάσσελάκης σημείωσε ότι αν και δεν υπάρχει συμφωνία σε όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και ακόμα το νομοσχέδιο δεν έχει έρθει στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην πρόοδο». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι θα τεθεί ζήτημα πειθαρχίας στους βουλευτές του κόμματος.

Αναφέρθηκε, δε, στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει διαφορές με την πρόταση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση.

Τι είπε για την παρένθετη μητέρα και την υιοθεσία

Για το ζήτημα της παρένθετης μητέρας, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός εργαλειοποιεί το όνομά του σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του» και τον κατηγόρησε πως μιλά για τις γυναίκες αυτές με τρόπο που δεν τον τιμά. Εξάλλου τόνισε ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι εγωιστικά». «Θέλω οι συμπολίτες μου να είναι ευτυχισμένοι», ανέφερε.

Στάθηκε περισσότερο, στο ζήτημα της υιοθεσίας όπου τόνισε ότι υπάρχουν «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν» και το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο τόσο για τα ετερόφυλα, όσο και για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν είμαι απλά ο Στέφανος. Είμαι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Για τις διαφωνίες της Εκκλησίας

Αναφορικά με τις διαφωνίες της Εκκλησίας για το ζήτημα και το αν μίλησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για αυτό, όταν τον επισκέφτηκε για τα Θεοφάνεια, σχολίασε: «Συζητήσαμε με τον Πατριάρχη για το θέμα και η ζεστασιά που με αγκάλιασαν λέει πολλά για τη στάση τους. Η εκκλησία θέλει να έχει ρόλο στην κοινωνία. Το ελληνορθόδοξο δόγμα μας μερικές φορές στέκεται απέναντι στην πρόοδο αλλά αυτή δεν πρέπει να είναι μια σχέση ακίνητη».

Οι όροι Γονέας 1 και Γονέας 2

Αναφορικά με τους όρους Γονέας 1 και Γονέας 2, ανέφερε ότι το ζήτημα είναι μία οικογένεια να μπορεί να είναι χαρούμενη και σημείωσε ότι «κανείς δεν είπε να φύγει από το λεξιλόγιο των παιδιών η λέξη πατέρας και μητέρα» και πρόσθεσε ότι αποτελεί απλά ένα λεκτικό ζήτημα και «διυλίζουμε τον κώνωπα».

Επίθεση στον Ανδρουλάκη

Για τη στάση του κ. Ανδρουλάκη σχολίασε ότι «είναι στάση πολιτικής εκμετάλλευσης» «Είναι δυνατόν ο αρχηγός προοδευτικού κόμματος να βασίζεται στην απόφαση του κ. Πλεύρη για το αν θα περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο;» τόνισε. Παράλληλα, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, είπε: «Ας βρει πρώτα την κατάσταση που έχει με τον πρωθυπουργό που τον έχει ως εκβιαζόμενο» αναφερόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών.

Για την πρόταση υπουργοποίησης από Μητσοτάκη

Παρά τις διαψεύσεις του Πρωθυπουργού και του εκδότη Εθνικού Κήρυξα Αντώνη Διαματάρη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε ότι δέχθηκε πρόταση κατά τη διάρκεια της πρώτης τετραετίας της διακυβέρνησης Μητσοτάκη να αναλάβει υπουργείο.

«Ο διευθυντής του γραφείου μου φανέρωσε κάτι που γνώριζε με στοιχεία εδώ και χρόνια. Η αντίδραση Μητσοτάκη με ειρωνεία μου θύμισε την αντίδρασή του στις υποκλοπές», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star. Ερωτηθείς πώς αποδεικνύεται ότι πράγματι του έγινε πρόταση, σχολίασε, «εμείς δεν έχουμε θέμα με την αλήθεια».

Για τις Σπέτσες

Αναφορικά με τις Σπέτσες, είπε πως δεν πρόκειται ακριβώς για συνεδρίαση ΚΟ. «Είναι πρόσκληση του προέδρου στους βουλευτές του να τους φιλοξενήσει και να τους ακούσει. Έβγαλαν πολύ δουλειά. Δεν έχω κανένα ενδοιασμό να παίρνω πρωτοβουλίες που είναι καινοφανείς για την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι μια πρόσκληση από την καρδιά μου. Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν αναμενόμενο να έρθει, πρέπει να μαζευτούμε με τους βουλευτές, να δουλέψουμε συντεταγμένα, να βγάλουμε αποτελέσματα», συμπλήρωσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε ότι δάνεισε 230.000 ευρώ στα κομματικά ΜΜΕ και έριξε τα βέλη του στον Πρωθυπουργό για τα δάνεια που δεν έχει εξοφλήσει. «Συζητήθηκε πολύ αυτό το θέμα, αυτό που δεν συζητήθηκε είναι πως ένας πρωθυπουργός κόμματος που χρωστά μισό εκατ. κυβερνά και παίρνει αποζημίωση για τις ελιές του».

Πότε θα μπει φαντάρος;

Ακόμα, προανήγγειλε ότι θα ανακοινώσει μια σειρά από προτάσεις για την ακρίβεια.  όπως τον μηδενικό ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε εκνευρισμένος με τον προκάτοχό του. Αλλά ο προκάτοχός του είναι ο ίδιος. Τι έκανε 5 χρόνια όταν φτωχοποιούταν ο Έλληνας πολίτης;», σχολίασε.

Τέλος, επιβεβαίωσε πως τον Μάρτιο θα εκτίσει την θητεία του, λέγοντας χαρακτηριστικά «περιμένω ενημέρωση από τον ναύαρχο Αποστολάκη». 

γάμοςΚυριάκος Μητσοτάκηςνομοσχέδιοομόφυλα ζευγάριαΣτέφανος Κασσελάκηςγάμος ομόφυλων