Πολιτική|13.01.2024 13:54

Κασσελάκης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Τα ζητήματα των δικαιωμάτων είναι ταυτοτικά - Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο

Newsroom

«Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

«Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο»

Απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε: «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στο γάμο και στην τεκνοθεσία; Για εμάς τα ζητήματα των δικαιωμάτων δεν είναι ζητήματα αρχηγισμού και πειθαρχίας, είναι ζητήματα ταυτοτικά. Αν όχι η Αριστερά ποιος; Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται. Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο και θα περιμένουμε από τον δήθεν προοδευτικό κ. Ανδρουλάκη να κάνει το ίδιο».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε γενικότερα στα δικαιώματα ρωτώντας: «Ποιος διαφωνεί μία γυναίκα που δέχεται παρενόχληση στον χώρο εργασίας να μπορεί να το καταγγείλει δίχως τον φόβο των αντιποίνων;».

Συνέχισε λέγοντας ότι «μετά από πολλές κωλοτούμπες ο κ. Μητσοτάκης», λέει ότι θα φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και πρόσθεσε «άντε να το δούμε».

Παράλληλα, σημείωσε πως: «Επαναφέραμε την πρόταση νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Χάρη στη δική μας πίεση ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να ξεπαγώσει τη νομοθετική του πρωτοβουλία και με τη δική μας ψήφο θα περάσει αν έρθει στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να ξεπεράσει οπισθοδρομικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του».

Και πρόσθεσε χιουμοριστικά πως: «θα φθάσω να συμφωνήσω με τον κ. Σαμαρά, πώς γίνεται εμείς που ζητάμε από τους πολίτες να συμμετέχουν να ζητάμε από τους βουλευτές να απέχουν».

Στέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρανομοσχέδιοομόφυλα ζευγάρια