Πολιτική|13.01.2024 20:37

ΣΥΡΙΖΑ: «Τρικυμία» με τη σύγκρουση Πολάκη-Κασσελάκη - Μπορεί να οδηγήσει στη ρήξη;

Newsroom

«Τρικυμία» έχει προκαλέσει στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η στάση Πολάκη θα κρίνει τι θα γίνει στο μέλλον

Σύμφωνα με το OPEN και τον Χρήστο Τσιγουρή, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί στο επίκεντρο για τα μπρος - πίσω στην κομματική πειθαρχία. Ωστόσο, το καινούργιο θέμα είναι η ανοιχτή σύγκρουση Κασσελάκη - Πολάκη, μέρος της οποίας εξελίχτηκε στο παρασκήνιο και μέρος της στο προσκήνιο. Προς το παρόν, θεωρείται παρακινδυνευμένο να κάνει κάποιος εκτίμηση για το πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η σύγκρουση, δηλαδή για το αν η διαφωνία για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο τον δύο πλευρών καθώς μαζί με τον Νίκο Παππάς, ο Παύλος Πολάκης υπήρξε ο ένας από τους στρατηγούς της επικράτησης του Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές

Όλα θα εξαρτηθούν από την τελική στάση του Πολάκη, καθώς είναι σαφές ότι δεν θα ανεχθεί άλλη γραμμή πέρα από την υπερψήφιση ο Κασσελάκης.

Μάλιστα, υπάρχουν πρόσωπα που έχουν στενές σχέσεις οι δύο και είναι κοινοί γνωστοί του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη. Μέσω αυτών των προσώπων, χθες (12/1), διαμηνύθηκε ότι ο πρόεδρος δεν θα συμβιβαστεί με μία καταψήφιση στο κρίσιμο αυτό νομοσχέδιο. Συνεπώς, είχε ήδη πληροφορηθεί ο κ. Πολάκης τος διαθέσεις της ηγεσίας. Παραμένει ερώτημα εάν ο κ. Κασσελάκης γνώριζε τη διαφωνία Πολάκη όταν έθεσε για πρώτη φορά το θέμα της κομματικής πειθαρχίας.

Αν και είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις πολλά θα κριθούν από την τελική στάση του Παύλου Πολάκη.

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος Πολάκηςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης