Πολιτική|15.01.2024 14:42

Σπόντα Μαρινάκη προς Σαμαρά: «Απείχε για το σύμφωνο συμβίωσης» - Τι είπε για Πλεύρη, Βορίδη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σπόντα προς τον Αντώνη Σαμαρά εκτόξευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι  «ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε γνωστές απόψεις του… Και ο ίδιος, στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, είχε επιλέξει την αποχή. Το κάνουν κατά καιρούς οι βουλευτές αυτό». Προσέθεσε ότι ήταν ξεκάθαρο αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:  «Εισηγείται νομοθετική παρέμβαση και ζητά αρχικά από βουλευτές της Κ.Ο. της ΝΔ να υπερψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και στη συνέχεια απευθύνει κάλεσμα στα άλλα κόμματα και τους βουλευτές τους. Από εκεί και πέρα, απευθυνόμενος σε αυτούς που σκέφτονται να καταψηφίσουν, είπε ότι καλύτερα είναι να απέχουν».

Τι είπε για Βορίδη και Πλεύρη 

Αναφορικά με τον Μάκη Βορίδη, υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει συγκεκριμένες απόψεις με τα επιχειρήματα που θεωρεί σωστά. Επανέλαβε τις απόψεις του. Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και απάντησε ως προς τις συλλογικές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου που συμμετέχουν οι υπουργοί», ενώ σχολίασε και την τοποθέτηση του Θ. Πλεύρη, λέγοντας ότι  «ο κ.  Πλεύρης είναι έγκριτος νομικός, έχει δικαίωμα δικής του ερμηνείας. Εμείς επιδιώκουμε τη συζήτηση με επιχειρήματα, θεωρούμε ότι είναι μια εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί και αισιοδοξούμε ότι θα υπερψηφιστεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε ένα βήμα πάρα πέρα, υποστηρίζοντας ότι «δημιουργείται μια ευρεία πλειοψηφία για την υπερψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου». «Υπάρχει στα περισσότερα κόμματα μια πολυφωνία και στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αφωνία. Περιμένουμε να πει αν θα στηρίξει το νομοσχέδιο, ασχέτως αν θα βάλει κομματική πειθαρχία. Αντί να κατηγορεί την κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΝΔ, ας απαντήσει, θέλει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό;» αναρωτήθηκε.

ειδήσεις τώραγάμοςΠαύλος ΜαρινάκηςΠΑΣΟΚΑντώνης ΣαμαράςΘάνος Πλεύρηςομόφυλα ζευγάριαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΜάκης Βορίδηςνομοσχέδιο