Πολιτική|16.01.2024 21:49

Γεωργιάδης: Σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκη για δήλωση βουλευτή Λέσβου σχετικά με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών - «Ντροπή»

Newsroom

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη με αφορμή δήλωση βουλευτή του κόμματος, την οποία και χαρακτήρισε ομοφοβική.

«Προεκλογική δέσμευση ο γάμος των ομοφυλόφιλων»

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός υγείας, ο οποίος είναι παρών στα «σεμινάρια» των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σημείωσε ότι, «αυτοί που ήταν προβληματισμένοι έλαβαν απαντήσεις. Θα αποδείξουμε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια πόσο συμπαγής είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας» ενώ τόνισε πως, «ο γάμος των ομοφυλόφιλων ήταν προεκλογική μας δέσμευση».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε δήλωση βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια ισχυριζόμενος πως «δεν μπορούμε να δίνουμε τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα τα οδηγήσουμε στην ομοφυλοφιλία». Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, πρόκειται για μία ομοφοβική δήλωση. «Είναι απαράδεκτη δήλωση, περίμενα από το ΠΑΣΟΚ να την καταδικάσει. Αυτές οι απόψεις είναι αντιεπιστημονικές. Θέλω να πω στον κ. Ανδρουλάκη να καταδικάσει δημοσίως αυτή τη δήλωση βουλευτή του», είπε συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτώμενος σχετικά με το πιθανό πολιτικό ή και προσωπικό κόστος, απάντησε πως, «στην πολιτική μου ζωή ως σήμερα, ποτέ δε με έχει συγκρατήσει το πολιτικό κόστος» ενώ σημείωσε ότι, προκειμένου να στηρίξει κάτι που πίστευε ότι ήταν το σωστό, δε δίστασε, στο παρελθόν, να παραιτηθεί από υπουργική και βουλευτική καρέκλα.

«Δε θέλω να δω τη γυναίκα μηχανή αναπαραγωγής»

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν αποφάσισε κατευθείαν ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. «Είχα ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι θέλω να δω αν θα έχει μέσα την παρένθετη μητέρα. (…) Δε θέλω να δω τη γυναίκα να γίνεται μία μηχανή αναπαραγωγής. Δε μου αρέσει αυτό. Όμως, ως προς τα παιδιά, που γίνεται μεγάλη φασαρία, πιστεύω ότι ο νόμος που τώρα προτείνεται βελτιώνει κατά πολύ τη σημερινή παρούσα θέση τους. Σήμερα μπορεί ένας άνδρας μόνος ή μια γυναίκα μόνη να υιοθετήσει ένα παιδί. (…) Ο έλεγχος υιοθεσίας θα γίνει στο ένα πρόσωπο που πάει να το υιοθετήσει, ενώ μετά την ψήφιση του γάμου ο έλεγχος της υιοθεσίας θα είναι και στους δύο γονείς», ισχυρίστηκε.

«Αντιεπιστημονικές, αντιαισθητικές και ομοφοβικές απόψεις»

Ο ίδιος είπε, και σχετικά με το κατά πόσο το σύμφωνο συμβίωσης θα αρκούσε για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών και των παιδιών, πως, «ακούω το επιχείρημα κάποιου που λέει “δεν θέλω ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να μεγαλώνουν ένα παιδί”. Το ακούω ως επιχείρημα, δεν το δέχομαι, το θεωρώ λάθος επιχείρημα. Επίσης, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ εξαιρετικά ομοφοβική και απαράδεκτη τη δήλωση που έκανε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ, ότι αν μεγαλώνουν αυτοί παιδιά θα τα κάνουν ομοφυλόφιλους. Είναι σαν να λέμε ότι θα κάνουν κάτι κακό οι άνθρωποι στα παιδιά που θα πάρουν. Αυτό είναι απαράδεκτο, σφόδρα ομοφοβικό. Και περίμενα το ΠΑΣΟΚ το ίδιο σήμερα να το έχει καταδικάσει ως δήλωση. Παιδιά μπορούν να γίνουν ετεροφυλόφιλα από ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, όπως παιδιά ομοφυλόφιλα από ζευγάρι ετεροφυλόφιλων. Αυτές οι απόψεις είναι αντιεπιστημονικές, αντιαισθητικές και ομοφοβικές».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το θέμα, δήλωσε: «Δε σχολιάζω οποιαδήποτε δήλωση Σαμαρά για λόγους σεβασμού. (…) Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλήρη ελευθερία λόγου στη Νέα Δημοκρατία».

ΛΟΑΤΚΙγάμος ομόφυλωνειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΆδωνις ΓεωργιάδηςΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκης