Πολιτική|17.01.2024 22:00

Νίκος Δένδιας για γάμους ομόφυλων: «Θα δω το νομοσχέδιο και θα τοποθετηθώ καταλλήλως» - Τι είπε για F-35 και Ερυθρά Θάλασσα

Newsroom

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τους γάμους των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών τοποθετήθηκε ο Νίκος Δένδιας.

Εν μέσω ενστάσεων εντός του κυβερνώντος κόμματος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι, θα τοποθετηθεί σχετικά με το νομοσχέδιο, μόλις το δει. «Καταρχήν, πρέπει να το δω γιατί για την ώρα δεν υπάρχει νομοσχέδιο, υπάρχει περιγραφή μελλοντικού νομοσχεδίου. Θα το δω και θα τοποθετηθώ αναλόγως. Θύμισα ότι ήμουν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης», είπε ο Νίκος Δένδιας στο Action24 ενώ, για τους διαφωνούντες υπουργούς και βουλευτές, τόνισε ότι δεν είναι αρμόδιος να τοποθετηθεί για τις αντιλήψεις των συναδέλφων του.

Ανησυχία για την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο Νίκος Δένδιας ρωτήθηκε και σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ερυθρά Θάλασσα με τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι αλλά και το κατά πόσο, ανάλογες ενέργειες, του προκαλούν φόβο. «Προφανώς η επίθεση αυτή, αλλά και οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στην  Ερυθρή Θάλασσα και στην ευρύτερη περιοχή, αποτελούν μία τεράστια πληγή για την παγκόσμια οικονομία και κατά συνέπεια για την ελληνική, οπότε με ανησυχεί», είπε ενώ, σχετικά με την ελληνική φρεγάτα στην περιοχή, τόνισε πως, «υπάρχει Έλληνας επιτελής στο Μπαχρέιν ήδη, επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες, είμαστε σε επαφή με συμμάχους και ημετέρους μας και όταν είναι επιχειρησιακό απαραίτητο τότε θα αποπλεύσει η ελληνική φρεγάτα αφού έχει προετοιμαστεί. Βρίσκεται εκεί για να υπερασπιστεί και τα ελληνικά συμφέροντα, δε βρίσκεται εκεί για να μετέχει σε ξένη αποστολή, αλλά που μετέχει στην προστασία των ζωτικών συμφερόντων της πατρίδας μας».

«Τα F - 35 θα αποκτηθούν από την Ελλάδα»

Σχετικά με την απόκτηση των F-35, είπε πως, «δε θέλω να εκφράσω αισιοδοξία, θέλω να εκφράσω βεβαιότητα. Θα αποκτηθούν τα F-35 από την Ελλάδα  και ξέρω πόσο βαθύς είναι ο συμβολισμός και πόσο η προοπτική μαζί με τα Rafale κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ισχυροί και υπερήφανοι», αλλά υπογράμμισε ότι, «δε φτάνουν τα F-35, πρέπει να υπάρξει μία συνολική αλλαγή τοπίου και αντίληψης. Ζούμε σε μία εποχή που δεκάδες ή εκατοντάδες drones μπορούν να επιφέρουν ένα πλήγμα πολλαπλάσιο από ένα πλήγμα που μπορεί να επιφέρει πιθανώς ένα μαχητικό αεροσκάφος»

Μέση Ανατολήγάμος ομόφυλωνΝέα ΔημοκρατίαF 35 fighter jetsΝίκος Δένδιαςυπουργείο Εθνικής Άμυναςειδήσεις τώρα