Πολιτική|18.01.2024 09:40

Καραγκούνης για τα ομόφυλα ζευγάρια στο OPEN: «Δεν πρέπει να αλλάξει το πρότυπο πατέρα - μητέρα»

Newsroom

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις που υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία μίλησε στο OPEN ο Κώστας Καραγκούνης, στην ενημερωτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

«Μπορεί να γίνει τροποποίηση του συμφώνου συμβίωσης» πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ αναγνωρίζοντας ότι «πρέπει να τους αναγνωρίσουμε τα δικαιώματα, αυτό είναι ξεκάθαρο».

«Δεν πρέπει να αλλάξει το πρότυπο πατέρα - μητέρα»

«Από την άλλη όμως, η ένσταση που κάνουν βουλευτές είναι ότι πρέπει να προστατέψουμε αυτό που λέμε οικογένεια, όπως έχει αποτυπωθεί στο άρθρο 21 του Συντάγματος και στο άρθρο 8 και 12 της ΕΔΑ. Εγώ λέω ότι δεν πρέπει να αλλάξει το πρότυπο πατέρα - μητέρα. Υπάρχουν οι καταθέσεις του Φρόιντ και του Γιουνγκ οι θεμελιώδεις καταθέσεις του είναι σταθερά δομημένες πάνω στον πατέρα - μητέρα. Έχουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο συγκεκριμένο, μπορούμε να το τροποποιήσουμε» ανέφερε.

Όπως είπε «τα ζητήματα που καταθέτουν διάφορα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να το συζητήσουμε».

«Οι αντιρρήσεις υπάρχουν και στα άλλα κόμματα»

Στη συνέχεια ο βουλευτής τόνισε ότι το θέμα για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν είναι πολιτικό, αλλά κοινωνικό. Και υποστήριξε πως ενστάσεις και αντιρρήσεις για το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι προσεγγίσεις είναι διαφορετικές, τόσο μεταξύ των κομμάτων, όσο και μέσα στους κόλπους της κοινωνίας.

«Ο πρωθυπουργός θέλει ελεύθερα να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Οι αντιρρήσεις υπάρχουν και στα άλλα κόμματα και στην κοινωνία, αν ήταν μόνο στη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να πει κάποιος ότι υπάρχει κάτι δογματικό», υπογράμμισε ο Κώστας Καραγκούνης.

βουλευτέςομόφυλα ζευγάριαειδήσεις τώραΝέα Δημοκρατία