Σπέτσες: Σαλπάρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Οι απουσίες και τα powerpoint
NewsroomΣαλπάρουν για Σπέτσες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να αναμένεται να ξεκινήσει εντός της ημέρας. Το «παρών» θα δώσει η πλειονότητα των βουλευτών.
Μάλιστα, ο πρώην υπουργός, Ευάγγελος Αποστολάκης, επίσπευσε το ταξίδι του στο Νταβός και μεταβαίνει σήμερα στο νησί.
Οι απουσίες
Για Σπέτσες δεν ταξιδεύουν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η Έλενα Ακρίτα και η Όλγα Γεροβασίλη.
Μάλιστα, η κα Ακρίτα τις τελευταίες ώρες έχει έρθει σε σύγκρουση με τον Νίκο Καρανίκα, για το ταξίδι εργασίας του κόμματος στις Σπέτσες και το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη.
Ειδικότερα, η Έλενα Ακρίτα αντέδρασε σε ανάρτηση του κ. Καρανίκα, λέγοντάς του «Δε μας παρατάς ρε Καρανίκα. Ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη κι άσε μας ήσυχους. Που τόσους μήνες με τη διάσπαση, έχουμε ξεσκιστεί στη δουλειά και θα μας την πεις κι από πάνω. Ασαπέρα αγόρι μου».
Τι θα γίνει στο διήμερο ταξίδι
Στόχος του διήμερου ταξιδιού του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παρθούν αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα.
Οι τομεάρχες αναμένεται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, κατά τις οποίες θα αναφέρουν τα λάθη της ΝΔ και θα αντιπροτείνουν προτάσεις νόμου που θα μπορούσε να καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή.
Μία από τις προτάσεις θα είναι την απλοποίηση της διαδικασίας τεκνοθεσίας για τα ζευγάρια, ετερόφυλα και ομόφυλα, ενώ αναμένονται και προτάσεις για την ακρίβεια και την κρατικοποίηση της ΔΕΗ.
- Το καλοκαίρι που τραυμάτισε ολόκληρη την Ελλάδα και έφερε ισόβια βαρυχειμωνιά σε δεκάδες οικογένειες
- Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Συνελήφθη 28χρονος Αιγύπτιος - Τα αποτυπώματα και τα βίντεο που τον έβαλαν στο «μικροσκόπιο»
- «Πύρινος κλοιός» σε όλη τη χώρα: Στους 43,5°C ο υδράργυρος και 50 μέτωπα φωτιάς - Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού
- Εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της Γιου Τινγκ: Εντοπίστηκε το κινητό της στο κέντρο της Αθήνας