Πολιτική|19.01.2024 21:21

H ακτινογραφία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες: Ποιες οι απουσίες και οι... καθυστερημένες αφίξεις

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Στις Σπέτσες βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ξεκινά με την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος είπε πως δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Αν και το «παρών» θα δώσει η πλειονότητα των βουλευτών δεν έλειψαν οι καθυστερήσεις αλλά και οι απουσίες.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Τσιγουρή και το OPEN, υπήρξαν αρκετοί βουλευτές που καθυστέρησαν στην ώρα άφιξή τους στο νησί λόγω κοινοβουλευτικών ή άλλων υποχρεώσεων. Ειδικότερα, με μικρή καθυστέρηση, στις 6 το απόγευμα, έφτασαν στο νησί οι κ. Μπάρκας και κ. Ξανθόπουλος, ενώ στις 8 το βράδυ αφίχθη ο Παύλος Πολάκης, που είχε προγραμματισμένο χειρουργείο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να είναι παρών από την αρχή της συνεδρίασης. Αύριο αναμένονται η κ. Λινού, η κ. Κασσιμάτη και η Ρένα Δούρου.

Από την άλλη, ηχηρές ήταν και κάποιες απουσίες. Πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα, έκτακτα προβλήματα κράτησαν στην Αθήνα την Όλγα Γεροβασίλη και τη Μαρίνα Κοντοτόλη. 


Στις Σπέτσες τελικά η Ακρίτα για τη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ: «Όση επίθεση κι αν μας κάνουν, δεν θα τους περάσει»

Στις Σπέτσες θα παρευρεθεί τελικά η Έλενα Ακρίτα για τη συνεδρίαση. Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δηλώσει αρχικά ότι δεν θα δώσει το «παρών», ωστόσο εξηγεί ότι άλλαξε άποψη έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παράλληλα με ανάρτησή της, έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας ότι αποφάσισε να βάλει πάνω απ’ όλα την κομματική συσπείρωση και καταλήγει γράφοντας «Ενωμένοι μπορούμε».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

«Θα πάω αύριο στις Σπέτσες. Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο του κόμματος που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα.

Σε μια εποχή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται άγρια από εχθρούς και πρώην φίλους, αποφάσισα να βάλω την κομματική μας συσπείρωση πάνω από όλα. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.

Δεν θα τους περάσει. Όση επίθεση κι αν μάς κάνουν, δεν θα τους περάσει. Ενωμένοι μπορούμε».

ΣπέτσεςΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΈλενα Ακρίτα