Γεραπετρίτης: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
NewsroomΓια τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αντικείμενο του Συμβουλίου θα είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Στο πρώτο μέρος των εργασιών του Συμβουλίου έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ. Στο δεύτερο, οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου. Στην τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση θα παραστεί ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών.
Το πρόγραμμα
Πριν την έναρξη του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, ενώ την Τρίτη 23 Ιανουαρίου θα συγκληθεί το 10ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, στο οποίο θα συμμετάσχει ο κ. Γεραπετρίτης.
Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει, επίσης, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.
Ο κ. Γεραπετρίτης, μετά τη λήξη του Συμβουλίου, αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.
- Μινεάπολη: Οργή για τη δολοφονία του 37χρονου από βετεράνο πράκτορα - Ο Τραμπ κατηγορεί τις τοπικές Αρχές
- Σοκ και οργή: Κουτάβι βρέθηκε δεμένο και κακοποιημένο σε περιοχή της Καρδίτσας
- «Το περίμενα» λέει ο σύζυγος της καθηγήτριας που φίμωσε 13χρονο μαθητή στις Σέρρες
- Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα απολίθωμα... τέρας, ύψους 8 μέτρων - «Μια εντελώς νέα μορφή ζωής»