Πολιτική|21.01.2024 21:12

ΣΥΡΙΖΑ: Λύσεις για τους πολίτες επιχειρεί να βρει ο Κασσελάκης - Το παρασκήνιο και το «κρυφτό» των Σπετσών

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Μία επιχείρηση «κρυφτό» παίχτηκε, το βράδυ του Σαββάτου (20/01) γύρω από το εξοχικό του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, όπου ήταν σε εξέλιξη η διαβούλευση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αντίθεση με όσα μάς έχει συνηθίσει ο πρόεδρος του κόμματος, δεν υπήρξε τηλεοπτική ή φωτογραφική κάλυψη και, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Χρήστος Τσιγουρής, φαίνεται ότι αυτό ήταν κομμάτι του σχεδιασμού του Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κρατήσει τις κάμερες μακριά από το δείπνο που είχε με τους βουλευτές του κόμματος, το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, έγινε σαφές ότι, από την καινοφανή διαδικασία για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, υπήρξαν δύο στόχοι.

Να κλείσει τις πληγές επιδιώκει ο Κασσελάκης

Όπως φαίνεται, ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει, ενόψει του συνεδρίου και των ευρωεκλογών και, με δεδομένη την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται στα δημοσκοπικά ευρήματα, να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν ως τώρα και να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους βουλευτές. Με δεδομένο ότι θα κορυφωθεί και ο εσωκομματικός διάλογος, και ενδεχομένως να ανοίξουν και άλλα μέτωπα, η επικοινωνία των τριών ημερών στον ίδιο χώρο, με ώρες διαβουλεύσεων, φέρνει τους συμμετέχοντες πιο κοντά.

Ενδεχομένως οι εντάσεις από εδώ και πέρα να είναι χαμηλότερες, όταν προκύψουν διαφωνίες. Από την άλλη, είναι σαφές ότι υπάρχει και ένας στρατηγικός στόχος απέναντι τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Λύσεις για την καθημερινότητα των πολιτών ψάχνει ο Κασσελάκης

Είναι σαφές ότι, αυτή τη στιγμή, υπάρχει μία δύσκολη καθημερινότητα για τον Έλληνα πολίτη, με θέματα όπως της ασφάλειας, της ακρίβειας που επηρεάζει κάθε νοικοκυριό, αλλά και μία σειρά από άλλα ζητήματα, όπως της δημόσιας υγείας και της παιδείας. Πειστικές απαντήσεις και προτάσεις σε αυτά επιχειρεί να βρει ο Στέφανος Κασσελάκης για να φτιάξει ένα πρόγραμμα που να μπορεί να πείσει ότι ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί μία κυβερνητική εντολή.