Πολιτική|22.01.2024 15:10

Μητσοτάκης για Ρουσόπουλο: Η εκλογή του αποτελεί μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας

Newsroom

Τις ευχές του έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Θεόδωρο Ρουσόπουλου, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη 

«O Θεόδωρος Ρουσόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, και μάλιστα ομόφωνα. Η εκλογή του αποτελεί μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Μαρινάκης: Επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων μας 

Όπως ανέφερε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης:

«Ο κ. Ρουσόπουλος στηρίχθηκε και από τα πέντε μεγάλα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ενώ δεν υπήρξε καμία άλλη υποψηφιότητα. Η ανάληψη αυτών των σημαντικών καθηκόντων από έναν Έλληνα πολιτικό και μάλιστα για πρώτη φορά, αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της ενίσχυσης της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό και δηλώνει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων μας στην πολιτική της χώρας μας, την αναγνώριση της αξιοπιστίας της, των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται σε επίπεδο κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΘεόδωρος ΡουσόπουλοςΣυμβούλιο της Ευρώπης