Πολιτική|23.01.2024 20:47

Ξαναχτυπά ο Πολάκης: Τα βάζει με δημοσιογράφους, σκιτσογράφους και τον Άδωνι Γεωργιάδη

Newsroom

Παρά το άδειασμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης δεν ρίχνει τους τόνους στη νέα αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή την επίθεσή του στον σκιτσογράφο της «Καθημερινής»Με νέα ανάρτηση του στρέφεται ξανά κατά δημοσιογράφων αλλά και κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που υπερασπίστηκε τον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή.

 

Επικαλούμενος ένα σφακιανό ρητό αναφέρει ο «καλός θέλει το καλύτερο κι ο κακός το χειρότερο» και διαμηνύει πως δεν θα λοξοδρομήσει ποτέ από αυτό.

Παράλληλα αποκαλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη «διεφθαρμένο», σημειώνοντας πως «εγώ σίγουρα δεν είμαι αγενής στους αξιοπρεπείς και τίμιους ανθρώπους, εσύ σίγουρα είσαι αδιευκρίνιστος για 400.000 ευρώ με δικαστική βουλα».

Καταλήγοντας με το γνωστό του ύφος αναφέρει «Βγήκες να υπερασπίσεις και δημοσιογράφους-γελοιογράφους της λίστας Πέτσα ή ΚΕΕΛΠΝΟ,αντί να κρυφτείς!!!».

Τι προηγήθηκε 

Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης στοχοποίησε το σκιτσογράφο της «Καθημερινής» Ηλία Μακρή για τα σκίτσα του, ενώ δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία του, δικαιολογώντας την πράξη του με γραφικότητες, όπως ότι η ποιότητα του χαρακτήρα του διακρίνεται στην εμφάνιση του. 

«Εκτός από τα σιχάματα της "δημοσιογραφίας" υπάρχουν και τα βοθρολύματα της "γελοιογραφίας". Μάλλον, ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα ! Ηλιας Μακρης γελοιογράφος ,λέει,της "σοβαρής" Καθημερινής! Τράβα στο Μακελειό λυξονταρμα ,εκεί θα έχεις πέραση ! ΥΓ1:Δεν δημοσιεύω τα σκίτσα σου ,μόνο τη φάτσα σου που καταλαβαίνει κανείς πολλά…… Θα σου ταχυδρομήσω δυο διευρα για τις δυο "Γελοιογραφίες" σου που μου έστειλαν και με αφορούν… Τόσο αξίζει η τέχνη σου … Τώρα που ασχολήθηκα ίσως σου δώσουν κι αύξηση ΥΓ2:Βάζω και μια ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη που μάλλον γράφτηκε για σένα και το μεροκάματο σου..(φωτο 3)», έγραψε. 

Γεωργιάδης: «Ντροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει το θάρρος να τον απομονώσει»

Στην υπόθεση παρενέβη υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στηρίζοντας τον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή και καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να τον απομονώσει. «Ο κ. Ηλίας Μακρής, όπως και πρακτικά όλοι οι σκιτσογράφοι/γελοιογράφοι της Χώρας μου έχουν αφιερώσει πολλά σκίτσα τους. Πάντοτε χιουμοριστικά και καυστικά, όπως επιβάλλει αυτή τους η Τέχνη. Διαβάζω την αντίδραση αυτού του αγενούς (το γράφω όσο πιο ήπια και ευγενικά μπορώ) ανθρώπου και λυπούμαι πραγματικά που ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την συντριβή του στις Εκλογές, την αλλαγή της ηγεσίας του και την συνεχή του πτώση στις Δημοσκοπήσεις, δεν βρίσκει το θάρρος να τον απομονώσει. Πέραν της τοξικότητας και των ύβρεων και του οχετού που εκτοξεύει, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας ενός ανθρώπου που δεν είναι διάσημος και δεν γνωρίζουν όλοι το πρόσωπό του, θα μπορούσε ακόμη και να του δημιουργήσει πραγματικούς κινδύνους. Μα τί πρέπει πλέον άλλο να κάνει για να του βάλουν ένα όριο έστω στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς; Ντροπή!».

Άδειασμά από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του πήρε αποστάση από τον Παύλο Πολάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι «επ'ουδενί εκφράζουν» το κόμμα τέτοιες  «αντιδράσεις ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου».

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως “εγκληματική οργάνωση δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλα της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπου»,συμπλήρωσε. 

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑσκιτσογράφοςΠαύλος ΠολάκηςΆδωνις Γεωργιάδης