Πολιτική|23.01.2024 21:38

Χρυσοχοΐδης: «Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε στα γήπεδα που ανοίγουν στις 12 Φεβρουαρίου»

Newsroom

«Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε όλοι στα γήπεδα που ανοίγουν 12 Φεβρουαρίου και να παρακολουθήσει ο καθένας την ομάδα του, σαν καλοί φίλαθλοι», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα κατά της βίας στα γήπεδα.

«Έτσι θα αναγκάσουμε και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία καίγονται ή δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία δημιουργούν προβλήματα γιατί κι αυτοί εισπράττουν από έναν καλό αγώνα, μια συνεργασία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ρεαλιστική η συνεργασία με τις ΠΑΕ

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε σαφές πως θεωρεί ρεαλιστική τη συνεργασία των ΠΑΕ με το κράτος για να ληφθούν δράσεις και να εξαλειφθεί η βία στα γήπεδα. «Εδώ λοιπόν είναι και η εφαρμογή του αθλητικού νόμου. Όποιος ασχημονεί μέσα στο γήπεδο, βλάπτει την ομάδα του και όταν είναι στο αντίπαλο γήπεδο, βλάπτει την ομάδα του που παίζει εκτός έδρας», υπογράμμισε.

«Θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να τα οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη και να τελειώνουμε γιατί είναι οργανωμένο έγκλημα», σημείωσε ο υπουργός και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι βασική προτεραιότητα στα νέα του καθήκοντα είναι να αντιμετωπιστεί η μικροεγκληματικότητα που αποτελεί εφιάλτη για τους πολίτες.

οπαδική βίαΜιχάλης Χρυσοχοΐδηςειδήσεις τώραΕΛΑΣγήπεδαΕλληνική Αστυνομία