Πολιτική|29.01.2024 11:00

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θωρακίζεται η χώρα με F35 - Έχουν δίκιο σε μεγάλο βαθμό οι αγρότες

Newsroom

Στο Προεδρικό Μέγαρο συναντήθηκε, το πρωί της Δευτέρας (29/01) ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός έστειλε πολλαπλά μηνύματα, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόσο για την απόκτηση των F-35 όσο και για τις αγροτικές κινητοποιήσεις καθώς και για τη μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια αλλά και το νομοσχέδιο για τους γάμους ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών.

Μιλώντας για την απόκτηση των F-35 και τη σχετική επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν. ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως, «με την επιστολή αυτή επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδος».

«Το φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα γίνεται πράξη»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Όπως είπε, το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ξεδιπλώνεται και με το νομοσχέδιο της ισότητας του γάμου, ενώ αναφέρθηκε και στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, που έχει δημιουργήσει αναταραχή, όπως τόνισε. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί τις εξαγγελίες της. «Εκλεγήκαμε για να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των αγροτών τονίζοντας ότι, σε μεγάλο βαθμό, η διαμαρτυρία τους είναι δικαιολογημένη. Σημείωσε όμως ότι, η Νέα Δημοκρατία στήριξε τον πρωτογενή τομέα ενώ ισχυρίστηκε ότι, παρά τις δυσκολίες, έχουν καταγραφεί επιτυχίες.

Σακελλαροπούλου: Δικαίωμα των φοιτητών να μη χάσουν την εξεταστική

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την πλευρά της, τόνισε την ανάγκη να μη σταματήσει η λειτουργία των Σχολών, παρά τις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια καθώς, όπως είπε, είναι δικαίωμα των φοιτητών να μη χάνουν την εξεταστική τους. Αναφορικά με τους αγρότες σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις είναι ένα μέσο να εκφράζουν την αντίθετη γνώμη τους.

Η ΠτΔ τόνισε, σχετικά με τα F-35 και την επιστολή Μπλίνκεν ότι ο ρόλος της χώρας μας ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή ενισχύεται με αυτή την εξέλιξη. Υπογράμμισε, τέλος, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις, ότι η κοινωνία δείχνει τον τρόπο και οι νομοθέτες εξελίσσονται.

Κυριάκος Μητσοτάκηςαγρότεςειδήσεις τώραΚατερίνα Σακελλαροπούλουιδιωτικά πανεπιστήμιαF 35 fighter jetsΑντονι Μπλίνκεν