Πολιτική|29.01.2024 14:19

Μαρινάκης: «Καθήκον να αντιμετωπίσουμε τα αυξημένα κόστη των αγροτών» - Η ευνοϊκή ρύθμιση για το ρεύμα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Για συνεχείς παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Όλα τα αιτήματα αξιολογούνται με βάση και τις δημοσιονομικές δυνατότητες», είπε και προσέθεσε ότι «το μεγαλύτερο ζήτημα των αγροτών είναι τα αυξημένα κόστη, αυτό που λέμε εισαγόμενη ακρίβεια». Κάθε κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Μαρινάκης, έχει καθήκον να το αντιμετωπίσει είπε και σημείωσε ότι «όλα τα αιτήματα αξιολογούνται από την κυβέρνηση με βάση και τις δημοσιονομικές δυνατότητες».

Επιβεβαίωσε ευνοϊκή ρύθμιση για το ρεύμα 

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι θα κατατεθεί  σήμερα στη Βουλή τροπολογία, που αφορά σε ευνοϊκή ρύθμιση για το ρεύμα των αγροτών, στη Θεσσαλία. Όπως είπε, με την τροπολογία ρυθμίζεται η εφαρμογή της απόφασης που λήφθηκε, προκειμένου να μην διαπιστωθούν προβλήματα από δω και πέρα. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι   οι αγρότες που έχουν πληγεί από την Θεομηνία του Daniel θα έχουν δύο χρόνια πλήρη αναστολή πληρωμών, με συνέχιση της παροχής ρεύματος και έπειτα θα τεθεί σε λειτουργία μια πενταετής ρύθμιση των υποχρεώσεων -συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών οφειλών- με μηδενικό επιτόκιο. Συνολικά, δηλαδή είναι μια επταετής ρύθμιση, που θα ολοκληρωθεί το 2030.

«Το πανεπιστήμιο ανήκει στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όχι σε νοσηρές μειοψηφίες»

Σε ό,τι αφορά τις  κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «βασικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων των φοιτητών». «Το Πανεπιστήμιο ανήκει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι σε νοσηρές μειοψηφίες. Οφείλουμε να σεβαστούμε τους κόπους και την προσπάθεια των φοιτητών που θέλουν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε ανοιχτά Πανεπιστήμια και θα προστατέψουμε με όσα μέσα διαθέτει η Πολιτεία τις θυσίες των οικογενειών από το υστέρημά τους για τις σπουδές των παιδιών τους... Σε καμιά περίπτωση δεν θα πληρώσουν την επαναστατική γυμναστική κάποιων οι φοιτητές και οι καθηγητές. Σταθερή προσπάθεια είναι δημιουργία εντυπώσεων και προβοκάτσιας από κάποιους πολιτικούς χώρους για να κρατήσουν τη χώρα πίσω», συμπλήρωσε.

Παύλος Μαρινάκηςαγρότεςπανεπιστήμιακινητοποιήσειςειδήσεις τώραΝέα Δημοκρατία