Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση έχασε τη μάχη με την ακρίβεια - Οι ανατιμήσεις σπάνε ρεκόρ
NewsroomΤη συνεχιζόμενη έξαρση της ακρίβειας και τις σημαντικές ευθύνες της κυβέρνησης να μην προστατεύει του καταναλωτές υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Οι ανατιμήσεις «σπάνε ρεκόρ»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε:
«Ο ελληνικός λαός είναι προτελευταίος σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ, αλλά ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στη χώρα μας είναι ο δεύτερος υψηλότερος.
Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων επιβραδύνονται με 5,7%, στην Ελλάδα ο ετήσιος ρυθμός αύξησής τους έφτασε το 8,9% τον Δεκέμβριο.
Σε πλήθος βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης οι ανατιμήσεις σπάνε ρεκόρ.
Φρούτα: Ελλάδα +14,9% - Ευρωζώνη +10%
Τυρί: Ελλάδα +9,4% - Ευρωζώνη 1,7%
Ελαιόλαδο: Ελλάδα +58,5% - Ευρωζώνη +48,5%
Λαχανικά: Ελλάδα +13,7% - Ευρωζώνη +9,6%
Η κυβέρνηση έχασε τη μάχη με την ακρίβεια, γιατί πολύ απλά δεν έδωσε καμία μάχη για να προστατεύσει τους καταναλωτές με αποτέλεσμα αυτοί να είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης και οι πολυεθνικές οι μεγάλοι κερδισμένοι.
Είναι ενδεικτικό ότι ο τζίρος των σούπερ μάρκετ αυξήθηκε το 11μηνο του 2023 κατά 710 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το 11μηνο του 2022».
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών