Πολιτική|01.02.2024 18:47

Πολάκης μαινόμενος σε δημοσιογράφους: Γιατί πρέπει να απολογούμαι για ιστορίες επιστημονικής φαντασίας;

Νίκος Σβέρκος

Αργοροπορημένος αλλά...μαινόμενος έφτασε στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος στην είσοδο τα «έβαλε» με δημοσιογράφους οι οποίοι τον ρώτησαν για τη σχέση του με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει έρθει σε ρήξη με τον Στέφανο Κασσελάκη, σε έντονο ύφος απάντησε: «Να σας ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν με ρωτάτε για τον Άδωνι που απολύει σήμερα 6.000 εργαζόμενους με ατομικές συβάσεις στα νοσοκομεία; Γιατί δεν με ρωτάτε για την κυρία που είναι στον Άγιο Σάββα και απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος;».

«Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας;»

«Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφος που διεκδικεί μάλλον το Όσκαρ ηλιθιότητας; Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε δηλαδή; Θα του έρχεται του καθενός στο κεφάλι, θα το πετά και θα πρέπει να το διαψεύδουμε», πρόσθεσε.

Και συνέχισε:

«Ρώτησε με, γιατί δεν με ρωτάτε ότι στη Σύρο είναι έξι μήνες κλειστή η βάση αεροδιακομιδών; Αν ήμουν υπουργός θα είχατε πάει στη Σύρο, θα είχατε κρεμαστεί από τα κάγκελα του αεροδρομίου και θα λέγατε "ο Πολάκης έχει αφήσει χωρίς ελικόπτερα τη Σύρο"

Γιατί δεν κάνετε πρώτο θέμα τη διάψευση του κ. Μητσοτάκη που έλεγε μέσα στη Βουλή, οικτίροντας τον Αλέξη Τσίπρα, "όχι είναι ψέμα δεν θα πάρει Τουρκία F-16". Και τώρα, με τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Νούλαντ, φαίνεται ότι θα πει και στο πρόγραμμα για τα F-35.

Αναφορικά δε με το ζήτημα των F-35, ο κ. Πολάκης τόνισε: «Με βάση την ενημέρωση του κ. Δένδια ακόμα δεν ξέρουμε πόσα θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, τι οπλισμό θα έχουν, με τι θα τα πάρουν και εδώ κάποιοι το παίζουν στρατηλάτες. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά; Ρωτάτε με πράγματα τα οποία έχουνε ουσία, στην ουσία εγώ απαντάω, στα υπόλοιπα δεν απαντώ».

Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση του κ. Πολάκη να μεταβεί στην ΠΓ κατά περίπου μία ώρα, πυροδότησε τις φήμες περί χάσματος με την ηγεσία και έντονη διαφωνία του αναφορικά με τις θέσεις του κόμματος στο ζήτημα της αγοράς των F-35. 

ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΠαύλος Πολάκης