Πολιτική|05.02.2024 14:29
Συνάντηση Δένδια με τον νέο Ιταλό πρέσβη: «Ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα»
NewsroomΣυνάντηση με τον νέο πρέσβη της Ιταλίας, Paolo Cuculi, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
«Συζητήσαμε για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα καθώς και μεταξύ των οικοσυστημάτων αμυντικής καινοτομίας των δύο χωρών», αναφέρει, σε ανάρτησή στο Χ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
«Ανταλλάξαμε, επίσης, απόψεις για τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, και, στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνές Δικαίου της Θάλασσας», προσθέτει.
«Ευχαρίστησα για τη στήριξη από την Ιταλία, της πρότασής μας για το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης "Ασπίδες", στην Ερυθρά Θάλασσα», καταλήγει ο κ. Δένδιας.
Διαβάστε ακόμη
- Διαδοχικά τροχαία με νεκρούς στην Εγνατία Οδό - Παρασύρθηκε υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια
- Νέα δεδομένα στα ταξίδια: Αλλάζει το σύστημα ελέγχου στα σύνορα της Ζώνης Σένγκεν
- Βουλωμένες τουαλέτες και χαλασμένα πλυντήρια στο USS Ford - Πώς βγήκε εκτός μάχης το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο
- «Η εφεύρεση της χρονιάς»: Κουβανός έφτιαξε... καρβουνοκίνητο αμάξι ως απάντηση στο πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ