Πολιτική|05.02.2024 19:00

Σκέρτσος για ομόφυλα ζευγάρια: «Οι άνθρωποι δεν είναι αόρατοι»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την θέση της κυβέρνησης επί του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, παρουσίασε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκη Σκέρτσος.

«Οι άνθρωποι δεν είναι αόρατοι, για εμάς όλοι είναι ορατοί», είπε αρχικά και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην βιολογία του ανθρώπου, ούτε εισάγει τις έννοιες του «γονέα 1» και «γονέα δύο» και προσέθεσε ότι «με κάθε μία από νομοθετικές παρεμβάσεις θα πρέπει να βελτιώνουμε έστω και λίγο τη ζωή των ανθρώπων, να υπηρετούμε την ισότητα και την δικαιοσύνη. Και αυτό κάνει το νομοσχέδιο να υπηρετούμε όλους χωρίς διακρίσεις. Αν κάποιος θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συμμορφωθεί με αυτές τις αρχές, θέτει σε αμφισβήτηση το ρόλο της Ελλάδας ως κράτος μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Υπηρετούμε ανάγκες και προβλήματα ανθρώπων

Ο ίδιος επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό κεκτημένο υπογραμμίζοντας ότι καμία ευρωπαϊκή έννομη τάξη δεν έχει πληγεί από την κατοχύρωση αυτών των δικαιωμάτων και προφανώς καμία κοινωνία δεν καταρρέει λόγω των δικαιωμάτων αυτών. «Μπορεί κάποια κόμματα να διαφωνούν όμως εμείς θεωρούμε ότι υπηρετούμε ανάγκες και προβλήματα ανθρώπων», είπε για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο οικογενειακό δίκαιο. «Δεν γίνεται καμία ουσιώδης μεταβολή στο οικογενειακό δίκαιο, ούτε μεταβάλλεται κάτι στο καθεστώς της υιοθεσίας που επιτρέπεται στη χώρα μας από 1946. Δεν τροποποιείται καθόλου, και δεν ακουμπάμε το πλαίσιο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Το καθεστώς αυτό αφορά γυναίκες που αποδεδειγμένα με ιατρική επιβεβαίωση δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και δίνεται με δικαστική απόφαση. Δεν τροποποιούνται όροι μητέρα πατέρας, ούτε εισάγονται όροι γονέας 1 και 2. Δεν παρεμβαίνει στην ανθρώπινη βιολογία η κυβέρνηση. Τα φύλα είναι δύο», είπε χαρακτηριστικά.

Η κοινωνία έχει ακούσει έχει αλλάξει απόψεις

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο η κυβέρνηση δεν διαχωρίζει τους πολίτες σε προοδευτικούς και συντηρητικούς, αλλά όπως είπε είναι κοινωνικό ζήτημα και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς.« Όσοι διαφωνούν μπορεί να χρειάζεται να ακούσουν περισσότερα πράγματα. Η κοινωνία έχει ακούσει, έχει αλλάξει απόψεις, αυτό καταγράφεται και δημοσκοπικά», είπε και πρόσθεσε: «είναι λογικό να υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που διαφωνούν. Είναι καθρέφτης της κοινωνίας, πριν πετάξετε το μπαλάκι των ευθυνών σε βουλευτές της ΝΔ, να δούμε μην προτρέχουμε, μπορεί να είναι και σε άλλα κόμματα δεν θα τσακωθούμε και δημιουργήσουμε διχασμό για ένα ζήτημα που έχει βάση τη δικαιοσύνη».

ειδήσεις τώραΒουλήομόφυλα ζευγάριαΆκης Σκέρτσος