Πολιτική|07.02.2024 14:07

Σπαρτιάτες: Μήνυση κατά Στίγκα κατέθεσε ο Κατσιβαρδάς

Newsroom

Μήνυση κατά του προέδρου του κόμματος των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα, κατέθεσε ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

Ο βουλευτής κατηγορεί τον Στίγκα για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά και ψευδή κατάθεση μετά από τα όσα υποστήριξε, ενώπιον της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη. Εξερχόμενος των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ο Κατσιβαρδάς υποστήριξε ότι αυτή, «είναι μόνο η αρχή, θα ακολουθήσει χιονοστιβάδα». Ο δικηγόρος του βουλευτή, Βασίλης Καπερνάρος, δήλωσε ότι υπέβαλε, για λογαριασμό του εντολέα του, αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να κληθεί εκ νέου σε κατάθεση ο Στίγκας. Το αίτημα, ωστόσο, απορρίφθηκε.

Πώς ήρθε η ρήξη στις σχέσεις των δύο βουλευτών

Όπως σημειώνει το dikastiko.gr, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς προς τα τέλη Ιανουαρίου 2024 είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών», γνωστοποιώντας την απόφασή του με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ είχε προηγηθεί λίγους μήνες πριν η αντίστοιχη ανεξαρτητοποίηση του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας είχε απομακρύνει τον Κατσιβαρδά από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος λίγες εβδομάδες πριν την ανεξαρτητοποίησή του και αυτό δημιούργησε ρήξη στις σχέσεις των δύο ανδρών.

ειδήσεις τώραΒουλήμήνυσηΒασίλης ΣτίγκαςΣπαρτιάτες