Πολιτική|08.02.2024 18:39

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει εκ νέου την Τρίτη η ΚΟ - 10 βουλευτές διαφωνούν

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σημαντικές ενστάσεις διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητήθηκε το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Μάλιστα, στη συνεδρίαση βρέθηκαν δύο επιστήμονες, η καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, Λίνα Παπαδοπούλου και ο Κωνσταντίνος Ρόκας, επίκουρος καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ και μέλος του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι απάντησαν στα ερωτήματα που έθεσαν οι βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες περί τους 10 βουλευτές διαφώνησαν με τις προωθούμενες διατάξεις την ίδια ώρα που στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου την προσεχή Τρίτη, όπου θα γίνει η τελική… καταμέτρηση.  Να σημειωθεί ότι το παρών έδωσαν όλοι οι βουλευτές πλην του Γιώργου Παπανδρέου, οποίος απουσίαζε επειδή ήταν άρρωστος.

«Πρόκειται για μια παραδοσιακή μας θέση»

Από την πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης, ως εισηγητής επί του νομοσχεδίου επανέλαβε ότι διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, καθώς «πρόκειται για μια παραδοσιακή μας θέση». Ο ίδιος θύμισε στους συναδέλφους του τις απόψεις που διατύπωσαν κυρίως οι επιστήμονες που κλήθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Βουλή. Για παράδειγμα, ότι ο Νίκος Μακρής  εκ μέρους της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας τόνισε πως «η πλειονότητα των ερευνών και η μετανάλυση καταδεικνύουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει επιπτώσεις στα παιδιά», ενώ σ’ ουσιαστικά, συμφώνησε και η γενική γραμματέας Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδας Κωνσταντίνα Μαγκλάρα.

Ένταση μεταξύ Γιαννακοπούλου-Κουκουλόπουλου

Την ίδια ώρα, κόντρα ανάμεσα στη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Πάρι Κουκουλόπουλο επικράτησε, όταν η βουλευτής υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων, δηλαδή βουλευτές που θα απέχουν κι άλλοι που θα καταψηφίσουν για να μην επωμιστούν πολιτικό κόστος. Ο κ. Κουκουλόπουλος υπογράμμισε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση, με την κυρία Γιαννακοπούλου να τον καλεί να μην της λέει τι θα κάνει, «διότι δεν είναι ο μπαμπάς της»

Σε κάθε περίπτωση, οι διαφωνίες φαίνεται ότι παραμένουν και κυρίως εστιάζονται στο ζήτημα της τεκνοθεσίας, αλλά και αυτό της παρένθετης κύησης, το οποίο όμως δεν προβλέπεται στο νομοσχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των βουλευτών που εκφράζουν κάποιου είδους προβληματισμό είναι οι εξής:  Χριστίνα Σταρακά, Μανώλης Χνάρης, Φραγκίσκος Παρασύρης, Ευαγγελία Λιακούλη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Καζάνη, Τάσος Νικολαΐδης, Αχμέτ Ιλχάν, Απόστολος Πάνας, Ανδρέας Πουλάς, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης και Μπαράν Μπουρχάν.

ΠΑΣΟΚγάμοςειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκηςνομοσχέδιοομόφυλα ζευγάρια