Πολιτική|09.02.2024 09:36

Μαρία Σπυράκη: Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση με τις αμοιβές των βοηθών της

Newsroom

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έκλεισε την υπόθεση με τις αμοιβές των βοηθών της Μαρίας Σπυράκη.

«Επρόκειτο για το επίδομα αλλοδαπής ενός πρώην συνεργάτη μου. Το ποσό το ανέλαβα ενώ πιστοποίησε το κοινοβούλιο ότι προφανώς δεν είχα καμία σχέση με την αμοιβή του, η οποία κατατίθετο στον λογαριασμό του», είπε στο OPEN η ευρωβουλευτής για την υπόθεση.

«Το βασικό στοιχείο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αποφασίζει σε Κολλέγιο. Αποφασίζει, δηλαδή, σε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν οι ευρωπαϊκοί Εισαγγελείς πλην του Έλληνα, που δεν έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει σ΄ αυτό. Αυτό αποδεικνύει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι υπόθεση απερρίφθη. Γιατί, στα ελληνικά, μπορεί να λέμε “αρχειοθετήθηκε”, αλλά το αρχικό κείμενο, που έχετε όλοι στα χέρια σας, η ανακοίνωση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, λέει “case dismissed”, που σημαίνει το παίρνω και το βάζω στο καλάθι των αχρήστων», συνέχισε.

Η Μαρία Σπυράκη, στη συνέχεια, τόνισε ότι, «ο μοναδικός δρόμος που έχουμε οι πολίτες, και πολύ περισσότερο οι πολιτικοί, είναι η απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Από τις 15 Δεκεμβρίου του 2022, που διατυπώθηκε το αίτημα της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να γίνει έρευνα, ζήτησα με γραπτή μου επιστολή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προχωρήσει άμεσα η άρση της ασυλίας μου, έγινε η απόλυτη έρευνα, και καταλήξαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη είναι ο μοναδικός τρόπος να αποδεικνύουμε την αθωότητά μας, πολλώ δε μάλλον εμείς οι πολιτικοί. Με αυτό τον τρόπο αποκαθιστούμε και τη θεσμική εμπιστοσύνη». Όπως είπε, «σε ό,τι αφορά την ουσία είναι προφανές ότι ισχύει από την αρχή αυτό που είπα».

«Θέλω να αξιολογηθώ από τους πολίτες»

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε σχετικά με το εάν επιθυμεί να είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές. «Αυτή είναι μία απόφαση που θα λάβει ο πρωθυπουργός, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε και πρόσθεσε πως, «αυτό που αναλογούσε σε μένα είχε δύο σκέλη: 14 μήνες δεν έλειψα ούτε μία μέρα από τη δουλειά, ανέλαβα άλλους 4 νομοθετικούς φακέλους, έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι εκ  μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνολικά 5 νομοθετικών φακέλων στη διαπραγμάτευση με το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα ολοκληρώσω τη δουλειά μου και προφανώς θέλω να αξιολογηθώ από τη δουλειά μου, την καθαρότητά μου, με βάση τα πραγματικά περιστατικά, από τους πολίτες».

εισαγγελίαΕυρωεκλογέςΕυρωκοινοβούλιοειδήσεις τώραευρωβουλευτέςΜαρία ΣπυράκηΝέα Δημοκρατία