Πολιτική|10.02.2024 22:12

Αγρότες: Γράφουν και σβήνουν στο Μαξίμου πριν τη συνάντηση

Newsroom

Εν αναμονή της συνάντησης με τον πρωθυπουργό την Τρίτη οι αγρότες συνεχίζουν τι κινητοποιήσεις τους με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων ζητώντας λύσεις στα προβλήματά τους ενώ διαμηνύουν ότι θα κατέβουν με τα τρακτέρ του μέχρι και την Αθήνα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Γράφουν και σβήνουν στο Μαξίμου 

Σύμφωνα με το OPEN και τη Σοφία Φασουλάκη «Δεν θα γινόταν αυτή η συνάντηση άμα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν είχαν να πουν κάτι παραπάνω στους αγρότες και εάν αυτό δεν μεταφράζεται στο εδώ και τώρα δηλαδή ένα καινούργιο μέτρο, μια καινούργια παρέμβαση, μια καινούργια ενίσχυση εδώ και τώρα.

»Αυτή μπορεί να είναι μεσομακροπρόθεσμη με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού. Κυβερνητική πηγή έλεγε στο OPEN ότι αυτές τις τρεις ημέρες θα δουν τι θα κάνουν χωρίς να βάλουν την δημοσιονομική αντοχή της χώρας, χωρίς αυτό να έχει ξεκαθαριστεί. Μέχρι τη Δευτέρα το Μέγαρο Μαξίμου θα σβήνει και θα γράφει για το τι αντέχει και τι μπορεί να δώσει ο κρατικός προϋπολογισμός».

 Άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων

Στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου αγρότες από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων και η διέλευση των οχημάτων γίνεται ελεύθερα. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Tempo24.news, από την κινητοποίηση δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, αφού η γέφυρα έκλεισε από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εισόδου των τρακτέρ της περιοχής και να έχει μπλοκάρει ο δρόμος. Οι αγρότες κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας που δεν επέτρεπαν να φτάσουν στο σημείο, συμβολικά, τρακτέρ από την Αιτωλοακαρνανία.

Λίγη ώρα αργότερα ο δρόμος άνοιξε, τα τρακτέρ πέρασαν και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στη Γέφυρα.

Απέκλεισαν με τα τρακτέρ την ΕΟ Σερρών-Θεσσαλονίκης

Το μεσημέρι του Σαββάτου, αγρότες από το μπλόκο των Σερρών, απέκλεισαν με τρακτέρ τους την Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμονικού. Οι αγρότες άναψαν φωτιά και έκαψαν άχυρα.

Μπήκαν στις πλατείες σε Λάρισα - Καρδίτσας

Στην Καρδίτσα χθες οι αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ τους στην καρδιά της πόλης και στην κεντρική πλατεία, ενώ κάτι παρόμοιο συνέβη και στη Λάρισα. Εκεί οι αγρότες μπήκα με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία και διανυκτέρευσαν εκεί.

αγρότεςαγρότες μπλόκαΘεσσαλίαειδήσεις τώρα