Πολιτική|13.02.2024 19:23

Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αρνείται την πραγματικότητα

Νίκος Σβέρκος

«Μοναδικό μας μέλημα, είναι να στηρίξουμε και να δυναμώσουμε το «σπίτι» μας, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ένας κοινωνικά ισχυρός πόλος με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας στην εκδήλωση με τίτλο «Απέναντι στην Κυριαρχία Μητσοτάκη, Ποιός;» που διοργανώνεται από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο ίδιος τόνισε ότι «απέναντι στο νεοφιλελεύθερο, αντιλαϊκό, πολιτικό «Σύστημα Μητσοτάκη»  είναι τώρα επιτακτική η ανάγκη, να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό κοινωνικό μέτωπο, ένα πλατύ «Μέτωπο Δημοκρατίας».

«Δεν συμμερίζομαι την απόφαση των πρώην συντρόφων μου, να αποχωρήσουν»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να αρνείται την πραγματικότητα, αλλά και τις γενετικές του καταβολές. Η ιστορία της Αριστεράς υπήρξε ανέκαθεν μια ιστορία όχι μόνο διασπάσεων, αλλά και μεγάλων συνθέσεων. Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν συμμερίζομαι την απόφαση των πρώην συντρόφων μου, να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σήμερα πολύ περισσότερο, χρειαζόμαστε πρόσθεση και όχι αφαίρεση, χρειαζόμαστε σύνθεση αλλά και υπέρβαση του χθες», πρόσθεσε ο κ. Τεμπονέρας.

«Η λύση για τον προοδευτικό κόσμο θα προέλθει μέσα από έναν κοινωνικά ισχυρά  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου μου -  επιτρέψτε μου παρακαλώ την υπερβολή - στην παράταξη, στην Αριστερά και στη χώρα, ως Προμηθέας και όχι ως Επιμηθέας»

Έφη ΑχτσιόγλουΔιονύσης Τεμπονέραςειδήσεις τώραΜανώλης ΧριστοδουλάκηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑ