Πολιτική|14.02.2024 16:54

Ομόφυλα ζευγάρια - Πλεύρης: Η διαφωνία μου είναι αξιακή

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε και από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

«Θέμα συνείδησης»

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η διαφωνία του δεν είναι πολιτική αλλά αξιακή, καθώς όπως είπε η ψήφος επί του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου είναι θέμα συνείδησης. «Αυτό σημαίνει πως ο κάθε ένας κατανοεί τον πολιτικό του ρόλο. Δεν μπορώ να ψηφίσω τις συγκεκριμένες διατάξεις αλλά θα επιλέξω στάση που σε καμία περίπτωση δε θα δώσει δικαίωμα σε κανένα να εκμεταλλευτεί τη διαφωνία μου για πολιτικούς λόγους», τόνισε αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα απέχει από την ψηφοφορία της Πέμπτης.

«Η διαφωνία μου δεν έχει να κάνει με την ομοφοβία»

Υποστήριξε, δε, ότι η διαφωνία του δεν έχει να κάνει με την ομοφοβία και θύμισε ότι το 50% των πολιτών διαφωνεί με το νομοσχέδιο, κι αυτό «δε σχετίζεται με όσα ακούγονται από ορισμένες πτέρυγες». «Διαφωνώ στην αλλαγή του προτύπου της οικογένειας. Δε λέω ότι συμφωνώ με τον γάμο αλλά διαφωνώ με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ομοφοβικό», προσέθεσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Το παιδί χρειάζεται μητέρα και πατέρα»

Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά το επιχείρημα για τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα είπε ότι τα αιτήματα για υιοθεσία από ετερόφυλα ζευγάρια είναι περισσότερα από όσα τα παιδιά σε ιδρύματα. «Το παιδί χρειάζεται μητέρα και πατέρα. Ακόμα και η μονογονεϊκή οικογένεια πάλι αυτό το πρότυπο έχει», είπε και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία. Έδωσε, δε, ως παράδειγμα το γεγονός ότι περίπου 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν αλλά και ενδεχομένως ο Παύλος Πολάκης «που προτιμά το υψόμετρο».

Νέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΛΟΑΤΚΙΘάνος Πλεύρηςομόφυλα ζευγάριαγάμος ομόφυλων