Πολιτική|14.02.2024 23:29

Κασσελάκης σε οικογένειες θυμάτων των Τεμπών: «Δε θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ»

Newsroom

Στην εκδήλωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στο Ευρωκοινοβούλιο μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για το πόσο σάς θαυμάζω»

Την εκδήλωση οργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης και συγγενείς των θυμάτων. Ο πρόεδρος του κόμματος, απευθυνόμενος προς τους συγγενείς θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας, Μαρία Καρυστιανού και Παύλο Ασλανίδη, ανέφερε ότι, «δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να εκφράσουν το πόσο σας θαυμάζω. Είστε οι ήρωες μας για τη σύγχρονη Ελλάδα που έχουμε όλοι ανάγκη».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο πρόεδρος του κόμματος δεσμεύτηκε ότι, «δε θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ» ενώ, στη συνέχεια, τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να γνωρίζει ότι στο έγκλημα των Τεμπών η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει την ευθύνη για αλλοίωση στοιχείων στο σημείο της σύγκρουσης των μοιραίων αμαξοστοιχιών. Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι, κόντρα σε όλους, οι οικογένειες των θυμάτων ήταν αυτές που αναγκάστηκαν να πιέσουν προκειμένου να αποκαλυφθούν στοιχεία σχετικά με το σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων. Όπως είπε, με την προσφυγή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο, παρακινήθηκαν να συνεχίσουν ειρηνικά τη ζωή τους και να απευθυνθούν σχετικά στην εκκλησία.

«Ο Καραμανλής δεν μπορεί να λέει ότι είναι αθώος»

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ασυλία του πρώην υπουργού μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή,  εξαπολύοντας «πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη που τού επέτρεψε να είναι και πάλι υποψήφιος. Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι, ως αρμόδιος υπουργός, ο Κώστας Καραμανλής είχε λάβει πολλαπλές προειδοποιήσεις από τους εργαζόμενους για το ενδεχόμενο σιδηροδρομικού δυστυχήματος. «Μετά από όλα αυτά δεν μπορεί να λέει ότι είναι αθώος», τόνισε ενώ επισήμανε ότι, στην Ελλάδα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα κράτους δικαίου, τα οποία και επισημάνθηκαν στο ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο πρόσφατα. Όπως είπε, ένα σύστημα προπαγάνδας, που έχει απλωμένα τα δίχτυα του στον τομέα της ενέργειας και των ΜΜΕ, καλύπτει τα προβλήματα αυτά.

«Στην Ελλάδα δεν είναι όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, όπου σχεδόν 700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με το ελληνικό λιμενικό να τους παρακολουθεί για ώρες, ως παράδειγμα. Στη συνέχεια, επισήμανε πως, «είναι ακατανόητο το γεγονός ότι οι πολίτες στην Ελλάδα δεν είναι ίσοι απέναντι στον νόμο». Με αφορμή τον Κώστα Καραμανλή επανέλαβε τα περί κατάργησης των ασυλιών στην Ελλάδα και τόνισε πως, «είναι ζήτημα δικαιοσύνης ώστε να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο και στο Σύνταγμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε καις το σκάνδαλο των υποκλοπών και την εμπλοκή σε αυτό του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπενθύμισε την κωλυσιεργία στη διαλεύκανση του σκανδάλου αλλά και την επίκληση του πρωθυπουργού σε αδυναμία παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. «Στην Ελλάδα κανείς δεν τιμωρείται εάν ξέρει κάποιον. Και αυτό είναι απαράδεκτο», είπε και κατέληξε πως, «αξίζουμε καλυτέρα».

Στέφανος ΚασσελάκηςΕυρωκοινοβούλιοΤέμπηΓρηγόρης ΔημητριάδηςΣΥΡΙΖΑσιδηροδρομικό δυστύχημαπαρακολουθήσειςειδήσεις τώρα