Πολιτική|16.02.2024 09:14

Κόκκαλης: Θα συμμετέχουμε και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές

Newsroom

Και στις προσεχείς ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές θα συμμετέχει ο νέος πολιτικός φορέας, υπό τον τίτλο «Κόσμος», του Πέτρου Κόκκαλη, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως «λείπει από την Ελλάδα η πολιτική οικογένεια των Πρασίνων, η οποία εστιάζει στην κλιματική κρίση».

«Το σημαντικό είναι να καταφέρουμε να βοηθήσουμε να υπάρξει, να εγκατασταθεί στον πολιτικό διάλογο μία πολιτική δύναμη η οποία θα είναι εστιασμένη στην επιστημονική πραγματικότητα, στις λύσεις οι οποίες βασίζονται σε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό και έχουν στο κέντρο τους την προστασία του ανθρώπου», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης και εξήγησε πως: «Το κλίμα επηρεάζει όλες μας τις δραστηριότητες, την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό, την δημόσια υγεία» τονίζοντας πως «τα ευρωπαϊκά πράσινα κόμματα έχουν μία πολύ πλούσια ατζέντα».

Ο ευρωβουλευτής ανακοίνωσε επίσης πως «θα συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου, θα κάνουμε συνέδριο και φυσικά θα έχουμε συμμετοχή και στις εθνικές εκλογές».

«Θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και με τα δύο χέρια»

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να υπάρχει και στην χώρα μας ένα επαγγελματικό, σοβαρό, ανταγωνιστικό πράσινο κόμμα. Δεν ανήκω σίγουρα στο κόμμα το οποίο εκπροσώπησε χθες με την ομιλία του ο κ. Σαμαράς», σχολίασε.

Αν αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τόνισε πως «το θέμα των δικαιωμάτων είναι κεντρικό στα κόμματα του πράσινου τόξου. Θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και με τα δύο χέρια».

Πέτρος Κόκκαληςειδήσεις τώρακόσμοςΕυρωεκλογέςεθνικές εκλογές