Πολιτική|16.02.2024 19:15

Έλλη Στάη για ομόφυλα: Χωρισμένη στα δύο η ΝΔ - Πιο ηττημένο το ΠΑΣΟΚ

Newsroom

«Πολύ σημαντική κοινωνική μεταρρύθμιση» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο η δημοσιογράφος Έλλη Στάη σε σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ενώ σημείωσε ότι την πιστώνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το σύνολο της Βουλής.

Το πρόβλημα της ΝΔ

Αναφορικά με τα κέρδη και τις ζημιές των κομμάτων η δημοσιογράφος σχολίασε ότι οι 50 βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν ή απείχαν «είναι μεγάλος αριθμός», ενώ τόνισε ότι «δείχνει ένα κόμμα το οποίο είναι χωρισμένο στα 2».

«Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι πολιτικής κοσμοθεωρίας. Αυτό είναι κάτι το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στο εσωτερικό της ΝΔ» για το πως θα προχωρήσει το κόμμα στα επόμενα νομοσχέδια.

Συμπλήρωσε ότι «ένα κυβερνητικό κόμμα πρέπει αυτές τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις να τις υποστηρίζει και μόνο του. Αυτό θα δώσει στην επόμενη ημέρα της ΝΔ την ανάγκη να γίνουν εκσυγχρονιστικές αναμορφώσεις σε επίπεδο προσώπων». Τόνισε μάλιστα ότι μέσα στο κόμμα υπάρχου διαφορετικές ιδεολογίες.

Ηττημένο το ΠΑΣΟΚ, συνεπής ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι «είναι πιο ηττημένο κόμμα από τη ΝΔ» και εξήγησε ότι «χάνοντας το 1/3 των βουλευτών του σε ένα θέμα κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτικής μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιο είναι το πολιτικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ».

Σημείωσε επίσης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ θέλοντας να δείξει τη συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοια ζητήματα. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέμα ιδεολογικό, αλλά «θέμα Πολάκη και θέμα Κασσελάκη».

νομοσχέδιοΝέα ΔημοκρατίαΒουλήομόφυλα ζευγάριαειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚΈλλη Στάη