Πολιτική|06.11.2018 15:36

ΝΔ για Ντυνάν: Αποκλειστικά η ευθύνη στη διοίκηση Μαρτίνη

Κατερίνα Τζαβάρα

Το δικό τους πόρισμα για την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, στο οποίο αναφέρεται ότι είναι απαλλαγμένα ευθυνών τα πολιτικά πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την υπόθεση.

Το κείμενο που υπογράφουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετείχαν στις εργασίες της εξεταστικής Γεώργιος Βλάχος, Γεώργιος Γεωργαντάς, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Μπουκώρος επισημαίνει ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση έγιναν με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ενώ με καμία εξ αυτών δε ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα συμπεράσματα «η κακή οικονομική κατάσταση του "ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ" ήταν αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης από την πλευρά της διοίκησης Μαρτίνη. Δημιουργήθηκε σωρεία χρεών συνολικού ύψους 300.000.000 ευρώ τόσο σε ιδιώτες και σε Τράπεζες όσο και στο Ελληνικό Δημόσιο».

Αναφέρεται επίσης ότι «για τη διαδικασία επιβίωσης του "Ερρίκος Ντυνάν" υπεγράφει Μνημόνιο Κατανόησης διάρκειας 15 μηνών μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, της Τράπεζας Πειραιώς και του Ιδρύματος ώστε να διευκολυνθεί το τελευταίο σε θέματα γραφειοκρατικά, φορολογίας κλπ.».

Συνολικά υπογραμμίζεται ότι «με βάση όλα τα παραπάνω δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»».

Ερρίκος Ντυνάνεξεταστική επιτροπήΝέα Δημοκρατία