Πολιτική|20.02.2024 19:14

ΣΥΡΙΖΑ: Έφτασε στην ΠΓ ο Κασσελάκης - «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Newsroom

Ούτε βήμα, πίσω από την απόφασή του να προσφύγει στη βάση με το ερωτηματολόγιο που άναψε φωτιές, δεν κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος όμως παρουσιάστηκε στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης.

Φτάνοντας εκεί ο κ. Κασσελάκης στράφηκε κατά μερίδας ΜΜΕ, κατηγορώντας τα για «ψέματα» και «προπαγάνδα», ενώ διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει «και θα το δείτε».

Προσπάθειες για ισορροπία και συμβιβασμούς

Όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής στο OPEN, φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας καθώς υπάρχει η αίσθηση -τουλάχιστον αυτή την ώρα και όπως προκύπτει από τα στελέχη της ΠΓ- ότι δεν θα πάμε σε έκτακτη σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής.

Φαίνεται λοιπόν ότι έχουν επικρατήσει οι ψυχραιμότερες φωνές και πως οδηγούμαστε κανονικά προς το Συνέδριο του κόμματος. Αυτό που μένει ακόμα να ξεκαθαριστεί, είναι το εάν ο κ. Κασσελάκης θα προχωρήσει σε διευκρινήσεις εντός της ΠΓ για όσα έγραψε στην επιστολή του για «κυνήγι χιμαιρών» και «σενάρια συνωμοσιολογίας», από μέλη της ΠΓ.

Κομβικό είναι επίσης για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ το αν ο κ. Κασσελάκης θα αποδεχθεί τη λειτουργία ενός πολιτικού κέντρου εντός του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κάθε εβδομάδα θα προγραμματίζει την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και θα προτεραιοποιεί τους στόχους.

Θέτουν ακόμα και ζήτημα ηγεσίας τα στελέχη

Πάντως, τα μέλη της ΠΓ του κόμματος, είναι σαφές ότι αιφνιδιάστηκαν και πάλι από την πρωτοβουλία Κασσελάκη με το ερωτηματολόγιο, τον καλούν σε συνεννόηση, αλλιώς αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας ενόψει Ευρωεκλογών

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση άλλωστε του διευθυντής της ΚΟ του κόμματος, Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος σημείωσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 «θα πρέπει να υπάρξει ένας άνθρωπος – πιστεύω ότι αυτός πρέπει να είναι ο Στέφανος Κασσελάκης μέχρι τις Ευρωεκλογές. Εάν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές».

Οι συσχετισμοί πάντως δεν ήταν τέτοιοι που να οδηγήσουν σε έκτακτη Κ.Ε. Το ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό καθώς σήμερα στις 19.00 ο Στέφανος Κασσελάκης και οι επικριτές του θα βρεθούν απέναντι στην Π. Γ που συνεδριάζει εκ νέου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως απάντησε πως δεν εξετάζει ενδεχόμενο παραίτησης ούτε μετά από μια μεγάλη ήττα στις Ευρωεκλογές.

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκης