Πολιτική|21.02.2024 17:00

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της ΠΓ, οι συμβιβασμοί και τα βήματα πίσω

Newsroom

Η επανεπιβεβαίωση της εμπιστοσύνης τόσο των μελών της Πολιτικής Γραμματείας προς τον Στέφανο Κασσελάκη και η διαβεβαίωση ότι κανένας δεν θα θέσει θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, όσο και η ανάκληση της επιστολής προς την ΠΓ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τα «κλειδιά» που απέτρεψαν την πλήρη ρήξη στη χθεσινή πεντάωρη συνεδρίαση.

Το παρασκήνιο της ΠΓ, οι συμβιβασμοί και τα βήματα πίσω

Όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, τα μέλη της ΠΓ διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης, του εξήγησαν ωστόσο πως δεν μπορούν να του δώσουν λευκή επιταγή έως τις εκλογές του 2027.

Έγιναν συμβιβασμοί, και συγκεκριμένα: Ο κ. Κασσελάκης πήρε την επιστολή προς την ΠΓ πίσω, ωστόσο το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη του κόμματος παραμένει σε ισχύ.

Χαρακτηριστικός της καχυποψίας που υπήρχε στη συνεδρίαση, είναι ένας διάλογος που έλαβε χώρα χτες, ανάμεσα στον κ. Κασσελάκη και τον κ. Τεμπονέρα, ο οποίος διατήρησε εξόχως αιχμηρή στάση.

«Δεν γίνετε να προχωρήσουμε εάν με αμφισβητείτε», φέρεται να είπε ο κ. Κασσελάκης, με τον κ. Τεμπονέρα να απαντά: «Δεν υπάρχει αμφισβήτηση από κανέναν, ποιος σε αμφισβήτησε;»

Πρόκειται για μια εξαιρετικά εύθραυστη ανακωχή μέχρι το συνέδριο που ξεκινά αύριο, ενώ κρίσιμες θεωρούνται οι ευρωεκλογές.

ΣΥΡΙΖΑΠολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΠολιτική Γραμματεία