Πολιτική|21.02.2024 21:10

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για τη στάση Κασσελάκη στο Συνέδριο

Newsroom

Την Πέμπτη (22/2) ξεκινάει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με το κλίμα να παραμένει τεταμένο παρά την προσωρινή ανακωχή. Την Τρίτη, φαίνεται ότι έγιναν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές προκειμένου να υπάρξει μια εκεχειρία, αλλά αυτή κρίνεται εύθραυστη.

Όσον αφορά το Συνέδριο, όλοι αναμένουν πώς θα τοποθετηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, που θα έχει απέναντί του ένα ακροατήριο 5.000 συνέδρων με δεδομένη την αδιαμεσολάβητη σχέση που διεκδικεί και έχει χτίσει ως ένα σημείο με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί εκτιμούν ότι είναι πιθανό να απαντήσει στα όσα έγιναν στην Πολιτική Γραμματεία την Τρίτη και ενδεχομένως να έχει και εκπλήξεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για το OPEN.

Έτσι, κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η τοποθέτηση των κορυφαίων στο Συνέδριο.

«Κριτής» οι Ευρωεκλογές - Ο Τσίπρας «ζυγίζει» τις επιλογές του

Πάντως, είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να καθαρίσει το τοπίο με το δίλημμα που «έριξε» ενώπιον των συντρόφων του όταν τους κάλεσε να του πουν εάν τον αμφισβητούν ή όχι.

Το τοπίο φαίνεται πως ξεκαθάρισε μέχρι τις Ευρωεκλογές, όμως, καθώς πολλοί τού είπαν «εκεί θα κριθείς», χωρίς να δώσουν έγκριση μέχρι να οδηγήσει ο ίδιος το κόμμα και να τεθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές του 2027. Αυτό φαντάζει δύσκολο, καθώς κανείς δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Τέλος, σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις και σταθμίζει τις επιλογές του σχετικά με το αν θα πάει ή όχι στο Συνέδριο αλλά και το τι θα πει.

Αλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκηςσυνέδριο ΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑ