Πολιτική|21.02.2024 20:53

Κόντρα Ανδρουλάκη – Φλωρίδη για το Κράτος Δικαίου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη με αφορμή το κράτος Δικαίου.

Φουλ επίθεση από Ανδρουλάκη

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «στρέφει τους προβολείς σε δήθεν υστερόβουλες εμμονές, αντί να ζητήσει συγγνώμη για συγκάλυψη σε δυο κρίσιμες υποθέσεις, των υποκλοπών και των Τεμπών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε την επίθεσή του, λέγοντας ότι «την επόμενη φορά που θα ζητήσετε κάτι από την Ευρώπη, μην πάτε στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά στον εκδότη του Economist», με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού. «Αναρωτιούνται, επίσης, στο Ευρωκοινοβούλιο γιατί από τόσα κρούσματα στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, σε υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, στον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, μόνο εγώ προσέφυγα στη δικαιοσύνη. Τι είναι οι υπόλοιποι; Δεν έχουν ευαισθησίες; Τι είναι αυτό που κρατά πολλούς υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, από το να μην πάνε στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη; Αυτό είναι το ερώτημα. Κλείνοντας, σας ρώτησα στην ομιλία μου κάτι και δεν απαντήσατε. Σας ξαναρωτώ: Γιατί αφήνετε παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου, κ. Φλωρίδη;», αναρωτήθηκε σχετικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Απάντηση Φλωρίδη

«Δε γίνεται να αμφισβητεί η αντιπολίτευση συλλήβδην τη χώρα της, επειδή δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρά τα καθήκοντά της. Να ψάχνουν αντιπολίτευση έξω για να εκτελωνιστεί εδω!», απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ υποστήριξε ότι ο κορυφαίος θεσμός για την προστασία του κράτους δικαίου είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης.« Και αυτός ο θεσμός, στον οποίο μετέχουν 46 χώρες και όλα τα κόμματα, η ηγεσία του επέλεξε ομόφωνα ένα προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, τον Θοδωρή Ρουσσόπουλο», είπε.

Βουλήκράτος δικαίουειδήσεις τώραΓιώργος ΦλωρίδηςΝίκος Ανδρουλάκης