Πολιτική|22.02.2024 23:10

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση Κασσελάκη σε διαφωνούντες και η στόχευση πίσω από τις 4πλες κάλπες

Newsroom

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σήκωσε το γάντι που είχε πετάξει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας: Ανοίγοντας το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αρκέστηκε όμως στην προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες για ανάδειξη προέδρου. Πήγε μερικά βήματα παραπέρα, ζητώντας τετραπλές κάλπες, δηλαδή για πρόεδρο, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές και Συντονιστικές οργανώσεις μελών.

Η πρόταση αυτή, σε συνδυασμό με μια εξαιρετικά σκληρή επίθεση κατά των εσωκομματικών του αντιπάλωνστον απόηχο των εκρηκτικών συνεδριάσεων της ΠΓ στις αρχές της εβδομάδας-δείχνει την πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να επιχειρήσει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των δομών του κόμματος και να διαλύσει οριστικά τις αμφισβητήσεις για τα επόμενα τρια χρόνια.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!»

«Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση στην κριτική που του ασκείται τις τελευταίες εβδομάδες, διαμηνύοντας εν κατακλείδι: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε

Απάντηση στο «θα κριθείς στις ευρωεκλογές»

Κι ενώ όλοι νόμιζαν πως η εσωκομματική αντιπαράθεση έκλεισε με τη συμβιβαστική ανακοίνωση της συνεδρίασης θρίλερ της Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη, ο Στέφανος Κασσελάκης, επανήλθε δριμύτερος. Σε μια ευθεία απάντηση των όσων φέρονται να του διαμήνυσαν στελέχη της ΠΓ – ότι θα κριθεί και αυτός στις ευρωεκλογές- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλιμάκωσε, χρησιμοποιώντας ασυνήθιστα υψηλούς τόνους, μιλώντας ταυτόχρονα ιδιαίτερα απαξιωτικά για τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επαύριο της εκλογής του, για να σχηματίσουν τη Νέα Αριστερά.

«Βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν Πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από τέσσερις μήνες. Και περιμένουν την αποτυχία μου ξεχνώντας τα απλά μαθήματα πολιτικής Ιστορίας που παρέδωσε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες: Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα; Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα. Μήπως στις επόμενες εκλογές ανταλλάξουν τις κλεμμένες τους έδρες με πράσινες έδρες», είπε χαρακτηριστικά

Κατηγορίες για υπονόμευση

Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά ο Στέφανος Κασσελάκης: Ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατηγόρησε όσους του ασκούν κριτική για… «υπονόμευση», ισχυριζόμενος δε ότι «με διαφοροποιήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις Ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες».

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις Ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες», ανέφερε και κατέληξε: «Στην Ελλάδα έχουμε προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους. Αν ήταν διαφορετικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν ακόμα στο 32%, όχι στο 18%. Και θα ήταν τώρα εδώ, στη θέση από την οποία σας μιλώ. «Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι είναι συνεπιβάτες, την ίδια ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι».

Σε υψηλούς τόνους ο κ. Κασσελάκης επεσήμανε: «Τους δικαιολογώ, ως ένα βαθμό. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα έχουν τον «ξένο», τον «μικρό» του χεριού τους. Ότι θα έχουν έναν Πρόεδρο - αχυράνθρωπο. Ότι θα εξουσιάζουν δι’ αντιπροσώπου. Ότι θα ζητάει ο εκλεγμένος Πρόεδρος την άδεια για το πότε θα συνομιλήσει με τα μέλη του κόμματος. Ότι ο πρόεδρος που είπε στα μέλη «θα σας δώσω φωνή» και «δε θα σας προδώσω ποτέ» θα αθετήσει τις υποσχέσεις που τους έδωσε. Λάθος πρόσωπο ψάχνατε!»

ειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑσυνέδριο ΣΥΡΙΖΑ