Πολιτική|23.02.2024 10:14

Απέναντι στον Κασσελάκη ποιος; Τα ονόματα που ακούγονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η εκδήλωση με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιός;» είχε ανάψει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ. Από το βράδυ της Πέμπτης, όμως, το ερώτημα άλλαξε. «Απέναντι στον Κασσελάκη ποιος» φαίνεται ότι αναρωτιούνται όσοι έθεσαν θέμα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά το «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» του Στέφανου Κασσελάκη. 

Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκ νέου σε εκλογική διαδικασία καθώς μετά τη χθεσινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα οι νέες εκλογές θεωρήθηκαν αναπόφευκτες.  Αυτό που ίσως πολλοί δεν περίμεναν ήταν ο Κασσελάκης να ζητήσει τη διεξαγωγή τετραπλών κάλπεων, δηλαδή για πρόεδρο, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές και Συντονιστικές οργανώσεις μελών. Η πρόταση αυτή, σε συνδυασμό με μια εξαιρετικά σκληρή επίθεση κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων – στον απόηχο των εκρηκτικών συνεδριάσεων της ΠΓ στις αρχές της εβδομάδας-δείχνει την πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να επιχειρήσει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των δομών του κόμματος και να διαλύσει οριστικά τις αμφισβητήσεις για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι υποψήφιοι απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη

Ποιοι θα είναι όμως οι υποψήφιοι που θα βρεθούν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, διεκδικώντας τη θέση της προεδρίας; Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του OPEN, Χρήστο Τσιγουρή, για την ώρα δεν είναι βέβαιο ποιοι θα είναι αυτοί, πόσο μάλλον όταν, ένα από τα πρόσωπα στα οποία πέφτουν τα βλέμματα όλων είναι και του κ. Φάμελλου.

«Θεωρώ και σας λέω πως, όλοι χθες το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Κασσελάκη, έριχναν το βλέμμα τους και ρωτούσαν να μάθουν, ποια θα είναι η θέση της Όλγας Γεροβασίλη και του Διονύση Τεμπονέρα. Επίσης και το όνομα του κ. Φάμελλου ήταν μεταξύ των συζητήσεων μεταξύ των στελεχών που έχουν μία έκδηλη αγωνία. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε, αν έχουμε εκλογές, τον αντίπαλο του κ. Κασσελάκη ανάμεσα στα 2 – 3 πρόσωπα».

Όπως συμπλήρωσε ο Χρήστος Τσιγουρής, υπάρχει ο χρονικός ορίζοντας που είναι σφιχτός δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχουν ευρωεκλογές σε λίγους μήνες και θα πρέπει, το πρόσωπο που θα είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αυτή την πολιτική πρόταση και να την πάει στον κόσμο. «Υπάρχει το χρονοδιάγραμμα των δύο εβδομάδων, είναι μία αρχική σκέψη που ειπώθηκε χθες το βράδυ, ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα με τον χρόνο, το πώς όλα αυτά θα καταφέρουν να ολοκληρωθούν γιατί η διαδικασία δεν είναι απλή. Υπάρχουν τα μέλη, η ηλεκτρονική ψηφοφορία, λογικά θα γίνει αρκετή συζήτηση για τη διαδικασία. Για να γίνουν όλα αυτά, όμως, πρέπει να υπάρχουν αντίπαλοι», τόνισε. 

«Θα πρέπει να ρίξουμε το βλέμμα μας στο τι θα κάνει ο Διονύσης Τεμπονέρας και η Όλγα Γεροβασίλη, είναι τα πρόσωπα που αυτή τη στιγμή συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη προσοχή γιατί επί της ουσίας συζητάμε για το αν θα βρεθεί έτερος διεκδικητής απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι μέχρι την Κυριακή το πρωί, ή το μεσημέρι θα πρέπει να κατατεθούν οι υποψηφιότητες».

Η προθεσμία για υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ

Αν και κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από δω και πέρα και με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί το Συνέδριο, οι υποψηφιότητες απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι το πρωί της Κυριακής. 

Ήδη, πάντως ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 προανήγγειλε ότι υπάρχει πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι και έδειξε την Όλγα Γεροβασίλη

Αλέξης ΤσίπραςΔιονύσης ΤεμπονέραςΌλγα ΓεροβασίληΣωκράτης ΦάμελλοςΣΥΡΙΖΑσυνέδριο ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα