Πολιτική|23.02.2024 12:00

ΣΥΡΙΖΑ: Κοντά σε υποψηφιότητα η Όλγα Γεροβασίλη

Newsroom

Κοντά στην απόφαση να κατέλθει υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η  Όλγα Γεροβασίλη. Συμφωνά με πληροφορίες του ethnos.gr η  αντιπρόεδρος της Βουλής θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις μέχρι το τέλος της ημέρας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με στελέχη που θεωρούν ότι η βουλευτής Άρτας μπορεί να αποτελέσει μια καλή υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σημειώνεται ότι από χθες, όταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους «να βρουν αντίπαλο», είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για κοινή υποψηφιότητα. 

Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι εκτός απροόπτου η μία εξ αυτών ενώ παραμένει ερωτηματικό τι θα πράξει ο Διονύσης Τεμπονέρας. 

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Τεμπονέρας

Σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες, τα χαρτιά του για το θέμα αναμένεται να ανοίξει σήμερα ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέσα από την ομιλία του στο συνέδριο. Μέσω αυτής αναμένεται να ξεκαθαρίσει και αν θα είναι υποψήφιος απέναντι στον Στέφανο Κασσσελάκη και την Όλγα Γεροβασίλη για την προεδρία του κόμματος.

Πολύ κοντά σε Τσίπρα η Γεροβασίλη

Υπενθυμίζεται ότι η Όλγα Γεροβασίλη ήταν αυτή που είχε ανοίξει το ζήτημα αμφισβήτησης του κ. Κασσελάκη όταν στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκφραστούν οι αντιρρήσεις αναφορικά με το ερωτηματολόγιο που κατέθεσε στον isyriza ο  κ. Κασσελάκης και το οποίο θεωρήθηκε ότι αμφισβητεί βασικές ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κ. Γεροβασίλη θεωρείται στέλεχος που βρίσκεται πολύ κοντά και σε άμεση επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα του οποίου η χθεσινή παρέμβαση πυροδότησε τις τελευταίες εξελίξεις.

ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΌλγα Γεροβασίληειδήσεις τώρα