Πολιτική|25.02.2024 12:04

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονο παρασκήνιο για αποφυγή των εκλογών

Newsroom

Έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη πρώτης γραμμής να πιέζουν έτσι ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ανακοινώσει ότι θα μιλήσει στις 11:00 όμως ήδη εδώ και ώρα δέχεται πιέσεις έτσι ώστε να βρεθεί λύση και να μην γίνουν νέες εκλογές.

Live το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η στάση Φάμελλου-Παππά

Οι Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος έχουν ήδη καταθέσει πρόταση προκειμένου να μην οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα εκλογική διαδικασία. Η πρόταση που εξετάζεται είναι να τεθεί το ζήτημα των εκλογών για έγκριση στο σώμα του Συνεδρίου.

Άλλωστε, νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Νίκος Παππάς τόνισε μιλώντας με δημοσιογράφους πως «αν το σώμα αποφασίσει να μην πάμε σε εκλογές, σημαίνει ότι ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο Κασσελακη», για να προσθέσει πως «όποια ψηφοφορία γίνει στο συνέδριο να γίνει με κάλπες. Όχι με ανάταση χειρός».

Αυτή την ώρα η πρόταση Παππά φαίνεται να κερδίζει έδαφος καθώς αρκετοί ομιλητές υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα εκλογική διαδικασία.

Στελέχη διαφωνούν με την πρόταση Τσίπρα

Αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι το γεγονός ότι στελέχη που βρίσκονταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν (Μπουρνούς, Καρανίκας, Ακρίτα και άλλοι) σχολιάζουν αρνητικά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.

Μέχρι νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο κ. Κασσελάκης ήταν αρνητικός στην πρόταση για αναβολές και έβαζε στο τραπέζι ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησης προκειμένου να οδηγηθεί αναγκαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέες κάλπες. Τις τελευταίως ώρες και μετά από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις δείχνει να αλλάζει στάση.

Σε κάθε περίπτωση λίγο πριν την ομιλία του, όλα παραμένουν ανοικτά

ΣΥΡΙΖΑσυνέδριο ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα