Πολιτική|25.02.2024 14:05

Το απόλυτο χάος στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν συμφωνούν ούτε στο γιατί αναβλήθηκαν οι εκλογές

Νίκος Σβέρκος

Διαφωνίες για τον τρόπο με τον οποίο αναβλήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές παρατηρούνται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του συνεδρίου.

Δεν υπερψηφίστηκε η πρόταση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη ισχυρίζεται ότι δεν υπερψηφίστηκε η πρόταση των Παππά - Φάμελλου - Γ. Τσίπρα, αλλά ότι η Όλγα Γεροβασίλη απέσυρε την υποψηφιότητά της.

Στην αίθουσα των δημοσιογράφων έφτασαν οι Μανώλης Καπνισάκης, διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και η Δώρα Αυγέρη, εκπρόσωπος Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσουν την δική τους εκδοχή για το τι συνέβη με την αναβολή των εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η Ολγα Γεροβασίλη είπε "εάν θέλεις σε ένα μήνα πήγαινε μόνος σου", άρα παρέλκει  η δήλωση παρουσίας της σε εκλογές. Το συνέδριο ξεκάθαρα αποφάνθηκε ότι έχουμε πρόεδρο και δεν χρειάζονται εκλογές και προχωράμε με εδραιωμένη την εμπιστοσύνη του Συνεδρίου στον πρόεδρο Κασσελάκη και προχωράμε στις επόμενες μάχες με εντολή να τα αλλάξουμε όλα», σημείωσαν.

Από την πλευρά τους στελέχη δίπλα στην Όλγα Γεροβασίλη επέμεναν ότι οι προς ψήφιση προτάσεις ήταν τρεις και ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής δεν απέσυρε την υποψηφιότητά της.

Την ίδια ώρα στελέχη που λειτουργούσαν στο προεδρείο του συνεδρίου επέμεναν ότι η πρόταση των τριών» εγκρίθηκε κανονικά.

Μάλιστα, πηγές κοντά στον κ. Κασσελάκη τονίζουν ότι ο πρόεδρος σήκωσε το χέρι του για να ζητήσει το λόγο και όχι για να υπερψηφίσει την πρόταση για αναβολή. Πάντως, αφού το Συνέδριο ψήφισε με ανάταση χεριών, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε το λόγο και είπε: «Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές. Πάμε Μπροστά».

Από το απόλυτο χάος προκύπτει το ερώτημα εάν υπερψηφίστηκε η πρόταση των τριών στελεχών, που προέβλεπε μεταξύ άλλων την επανενεργοποίηση του Εκτελεστικού Γραφείου. Στέλεχος που κατέθεσε την πρόταση ανέφερε στο ethnos.gr ότι «Η πρότασή μας υπερψηφίστηκε 100%. Όσα διαδίδονται περί του αντιθέτου από το περιβάλλον του προέδρου είναι ψευδή».

Όλγα Γεροβασίληειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑσυνέδριο ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκης