Πολιτική|25.02.2024 14:39

Γεροβασίλη: Υπήρχαν τρεις προτάσεις - Πρέπει να δώσουμε τη μάχη συντεταγμένα

Νίκος Σβέρκος

«Το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα, πήρε μια απόφαση να καταψηφίσει την πρόταση του προέδρου Κασσελάκη», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη μετά την απόφαση για αναβολή εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ σημείωσε ότι «υπήρχαν τρεις προτάσεις».

Οι τρεις προτάσεις

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «η πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος έλεγε: να γίνουν εκλογές σε δέκα μέρες. Εγώ απάντησα: οι εκλογές να γίνουν όπως του Τσίπρα και οι δικές σου».

Σημείωσε ότι υπήρχε επίσης η πρόταση του Φάμελλου και η δική της σε ένα μήνα. «Δεν την απέσυρα ποτέ τη δική μου πρόταση», σημείωσε και εξήγησε ότι «το προεδρείο επέλεξε να βάλει σε ψηφοφορία πρώτη του Φάμελλου».

«Λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανέναν»

Ανέφερε ότι είναι κυρίαρχη η απόφαση και η ίδια θα την σεβαστεί. «Όντως πρέπει να δώσουμε τη μάχη συντεταγμένα. Ωστόσο δεν θα είναι πετυχημένη αυτή πορεία αν ο πρόεδρος συνεχίσει να έχει τη διχαστική και πολιτική στάση».

«Γιατί δεν μπήκε πρώτα η πρόταση του Προέδρου Κασσελάκη;» διερωτήθηκε και απάντησε: «Διότι δεν έπρεπε να φανεί ότι καταψηφίζεται η πρόταση του προέδρου. Το φοβήθηκε».

«Για να κάνεις απόσυρση, πρέπει να την αποσύρω την πρότασή μου. Θέλει εκλογές ανισότητας προφανώς. Το καταστατικό πρέπει να το θυμόμαστε όχι όταν μας βολεύει. Δεν μπορούμε να πάμε με διχασμό και αλαζονεία», ανέφερε και κατέληξε: «Λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανένα μας. Μεγαλύτερη κρίση εκλογών εθνικής εμβέλειας δεν μπορεί να υπάρξει».

ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΌλγα Γεροβασίληειδήσεις τώρα