Πολιτική|27.02.2024 13:27

Ειρωνικός ο Σπίρτζης για Κασσελάκη: «Και εγώ έχω στο μυαλό μου, να μου κάνουν δώρο τρία πλοία»

Newsroom

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, μετά και το θυελλώδες συνέδριο του κόμματος, το οποίο χαρακτήρισε «λυπηρό», ενώ έριξε και το καρφί του στον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία. 

«Θα μείνει μόνος τους με δέκα κλακαδόρους»

Όπως ανέφερε αρχικά ο πρώην υπουργός: «Η ανανέωση είναι μια πολιτική διαδικασία και νομίζω πως οφείλει κάθε κόμμα να κάνει ανανέωση. ‘’Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ πέθανε, ζήτω ο νέος ΣΥΡΙΖΑ’’, νομίζω είναι μια πράξη που πρέπει να οδηγήσει τον πρόεδρο στο να βάλει άλλον πρόεδρος ΚΟ, να παρακαλέσει τον Νίκο Παππά, τον Γιώργο Τσίπρα, όλους όσους τον στηρίζουν, να κάνουν στην άκρη (για να φύγει ότι παλιό υπάρχει)».

Ο ίδιος, απέκλεισε πως θα γίνει αυτό, γιατί, όπως σχολίασε «ε, θα μείνει μόνος του με δέκα κλακαδόρους».

«Ο καθένας μπορεί να έχει στο μυαλό του ότι θέλει»

Σε ερώτηση εάν θα είναι πρόεδρος μέχρι τις εθνικές εκλογές ο κ. Κασσελάκης, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Και εγώ έχω στο μυαλό μου, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, να μου έκαναν δώρο τρία πλοία. Ο καθένας μπορεί να έχει στο μυαλό του ότι θέλει».

Άρα, συνεχίζει «το συνέδριο αποφάσισε και οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι, να μην γίνουν εκλογές για πρόεδρο, παρά το ότι έγινε και την λυπηρή εικόνα του συνεδρίου».

«Δεν είναι φαρ ουέστ ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Κάθε μέρα και το κόμμα και όλοι μας και ο πρόεδρος του κόμματος κρίνεται», επισήμανε.

Ο κ. Σπίρτζης ερωτηθείς για το αν το κόμμα θα πάει σε νέες εκλογές σε περίπτωση βαριάς εκλογικής ήττας στις ευρωεκλογές ανέφερε πως: «Δεν είναι φαρ ουέστ ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε: «Θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα και θα εκτιμήσει το αποτέλεσμα και θα δει τι θα κάνει».

Παράλληλα, απέκλεισε μια νέα διάσπαση του κόμματος εκτός και αν, όπως είπε γίνουν και άλλα πράγματα που περνάνε τις γραμμές. «Θεωρώ ότι θα πάμε μαζί», τόνισε.

«Πρέπει να προβληματιστούν όλοι γιατί δεν ήρθε ο Τσίπρας στο συνέδριο»

Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν το συνέδριο  ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι όφειλε ο κ. Τσίπρας να στείλει την επιστολή. «Είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε το κόμμα, έπρεπε να προβληματιστούν όλοι που δεν ήρθε στο συνέδριο και να αναλογιστούν γιατί δεν ήρθε» επισήμανε.

ΣΥΡΙΖΑΧρήστος Σπίρτζηςειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΣτέφανος Κασσελάκης