Πολιτική|27.02.2024 19:41

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγές μετά τις συγκρούσεις - Μπορεί να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης;

Newsroom

Τη δυναμική επιστροφή στην πραγματικότητα επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Ο πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί να καλύψει μία σειρά από κρίσιμα θέματα τα οποία αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και δεν συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Οι αλλαγές και η νέα παρέμβαση Τσίπρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η εσωκομματική συζήτηση παραμένει, ενώ έχει προκαλέσει αίσθηση η διαχωριστική γραμμή που τράβηξε ηχηρά ο κ. Κασσελάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα όμως αναμένεται ότι η αποκόλληση αυτή θα φέρει αλλαγές στην οργανωτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσωπα όπως η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης να αναμένεται να αντικατασταθούν.

Παράλληλα φαίνεται πως υπάρχει και το ενδεχόμενο να εκλέξει νέα Πολιτική Γραμματεία ώστε να υπάρχει η σφραγίδα και μεγαλύτερη επιρροή του κ. Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα όμως αναμένεται παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα το ερχόμενο Σάββατο σε εκδήλωση όπου ίσως ο πρώην πρόεδρος αναφερθεί στα ζητήματα του κόμματος.

Το κόλπο γκρόσο για να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή

Παράλληλα θα ακολουθήσουν και αλλαγές στους κοινοβουλευτικούς ρόλους και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει ένα κόλπο γκρόσο που θα επέτρεπε στον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ και στη Βουλή.

Πρόκειται για το μονοπάτι που θα μπορούσε με αντικατάσταση του πρώτου βουλευτή στο ψηφοδέλτιο επικρατείας να μπει στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο θα πρέπει να παραιτηθεί και μία σειρά από πρόσωπα με δύο από αυτά να έχουν πολύ ισχυρή αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για την Πόπη Τσαπανίδου και τον Μιχάλη Καλογήρου.

Στέφανος ΚασσελάκηςΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΒουλήσυνέδριο ΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑ