Πολιτική|28.02.2024 17:00

Φάμελλος για Τέμπη: Η Κυβέρνηση επέλεξε να συγκαλύψει τις ευθύνες

Αλέξανδρος Διαμάντης

Για συγκάλυψη κατηγόρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος την κυβερνητική πλειοψηφία, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Έγκλημα που μας συγκλόνισε όλους»

«Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών,  που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες. Δεν ξεχνάμε τον μόνο επιζώντα από το πρώτο βαγόνι που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Όπως  δεν ξεχνάμε  τους τραυματίες που παλεύουν για να συνεχίσουν την ζωή τους επουλώνοντας τα τραύματά τους σωματικά και ψυχικά. Ένα έγκλημα που μας συγκλόνισε όλους,  Ένα έγκλημα για το οποίο υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές και πιθανώς ποινικές ευθύνες, Ένα έγκλημα για το οποίο η κοινωνία μας ζητά δικαιοσύνη.  Ένα έγκλημα για το οποίο και εμείς  ως ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητάμε Δικαιοσύνη», υπογράμμισε.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιμένει να περιορίζει την έρευνα, να περιορίζει την αλήθεια. « Είναι δυστυχώς πλέον ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να συγκαλύψει τις ευθύνες και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα. Έτσι  παράλληλα με την προσβολή στη μνήμη των θυμάτων έχουμε από την πλευρά της Κυβέρνησης και την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου, κάθε έννοιας δικαιοσύνης. Επιχειρείτε να συγκαλύψετε το έγκλημα και να αμνηστεύσετε τους υπευθύνους Απορρίψατε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Απορρίψατε έτσι το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής για τη σύμβαση 717. Απορρίψατε το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια ανακριτική αρχή με το ερώτημα για «ψευδορκία». Απορρίψατε κρίσιμους μάρτυρες που θα έπρεπε να καταθέσουν στην εξεταστική και δεν κλήθηκαν. Αποδείξατε ότι  δεν θέλετε να ακουστεί η αλήθεια», σημείωσε.

ΣΥΡΙΖΑΣωκράτης Φάμελλοςειδήσεις τώραΤέμπη