Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο, μόνο με ψήφους της ΝΔ
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΕγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου για την ίδρυση μη Κρατικών Πανεπιστημίων. Μάλιστα, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε μόνο από τη Νέα Δημοκρατία.
Πλέον παίρνει τον δρόμο για την Ολομέλεια, στην οποία θα εισαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη και μάλιστα θα ψηφιστεί πιθανότατα την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία θα παρέμβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι πρέπει επιτέλους το ελληνικό κράτος να ασκήσει κυριαρχικό δικαίωμα σε μια διαδικασία που ήδη υπάρχει. «Η εξυπηρέτηση συμφερόντων είναι η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:
«Υπάρχει μια πραγματικότητα εκεί έξω. Το να την αναγνωρίσεις πάει να πει ότι πρέπει να την λύσεις. Πρέπει να το κάνουμε για να μην υπάρχει έξω ένα Ελντοράντο στην μεταλυκειακή εκπαίδευση. Και πρέπει να το κάνουμε με τρόπο που θα κάνει την χώρα μας κέντρο εκπαίδευσης».
- Γρίφος η τύχη του Λαριτζανί: Διαψεύδει τον θάνατό του το Ιράν - Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό
- Νέα προθεσμία πήρε ο 23χρονος για τη δολοφονία του Κλεομένη - «Υπάρχει ομερτά» καταγγέλλει η οικογένεια του 20χρονου
- Σκάνδαλο στα social media μετά τα Όσκαρ 2026: Σκουπίδια στο Dolby Theatre και αντιδράσεις για υποκρισία των σταρ
- Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Ο πλανήτης που αποτελείται από λιωμένη λάβα - Ποιος είναι ο μακρινός κόσμος «L98-59d»